Take a fresh look at your lifestyle.

Sfântul Graal, enigma care sfidează logica timpului

Se spune despre acest potir ca in el ar fi picurat sangele lui Iisus atunci cand acesta a fost rastignit. Oamenii de stiinta, au insa pareri impartite in ceea ce priveste aceasta legenda, ei spunand ca nu exista certitudini cu privire la acest Graal.

Din ce se spune, Sfantul Potir este singura cale pentru a avea parte de cunoasterea abosluta, dar si intelegerea divinitatii.

Pareri si presupuneri

Desi exista mai multe versiuni ale legendei Sfantului Graal, exista si cateva elemente care se regasesc pretutindeni. Unii experti sunt de parere ca acest Graal, este un vas folosit de negustorul Iosif din Arimatea pentru a strange sangele Mantuitorului.

Odata de a ajuns in inchisoare, Iosif ar fi fost tinut in viata de Graal, acesta asigurandu-i hrana zilnica. Imediat dupa eliberare, Iosif l-ar fi ascuns intr-un castel misterios.

Poetul german Volfram von Eschenback sustine chiar ca graalul ar fi fost realizat din piatra filozofala, o piatra pura, care a cazut din cer. Un alt poet, dar de data aceasta francez, respectiv Chretien de Troyes este de parere ca potirul ar fi de fapt o tava „fermecata”, doar un initiat avand acces la acest vas important.

Neexistand insa dovezi istorice care pot spune mai multe despre acest Graal, datele despre el nu sunt concludente. Cu toate acestea, parerile cu privire la existenta acestui Potir Sfant sunt inca de actualitate, ele reusind sa infierbante imaginatia oamenilor de 
stiinta.

Loading...

Cum arata potirul?

Exista mai multe dispute cu privire la felul cum arata acest potir. Majoritatea istoricilor sunt de parere ca potirul este o cupa cu o gura larg deschisa, despre care unii spun ca ar fi fost realizata dintr-o piatra foarte rara sau dintr-un material obisnuit, dar care este inzestrat cu niste puteri miraculoase.

Unii istorici, insa spun despre acest potir ca el nu este material, ci reprezinta doar cautarea absoluta. Exista chiar si unele afirmatii care spun ca acest obiect ar fi unul care isi schimba in permanenta forma, pentru a nu fi gasit decat de persoana vrednica.

Unde este ascuns Potirul Sfant?

In momentul de fata, toata coomunitatea stiintifica se afla intr-o continua cautare. In opinia unor arheologi scotieni, acesta s-ar afla sub abatia sau sub turnul scotian Kiwinning.

In acest mic orasel din Scoatia, au inceput sa apara din ce in ce mai multi straini care sunt in cautarea acestui Graal. Morton si-a exprimat insa indoiala de faptul ca legenda ar fi adevarata si ca existenta fizica a cupei ramane doar o legenda.

sfantul-graal

Multi arheologi insa sunt de parere ca Scoatia ascunde o multime de mistere nedescoperite, in special in partea de sud a sa. O alta locatie presupusa despre care se spune ca ar fi ascuns potirul este Edinburgh, in zona capelei Rosslyn.

Acest loc fiind amintit si in romanul Codul lui Da Vinci, semnat de Dan Brown. Exista o multime de teorii despre locul in care se afla acest Graal.

Revista Magazin

loading...

Comentariile sunt închise.