Spiritualitate

SFÂNTUL FRANCISC, OMUL CARE COMUNICA CU ANIMALELE ȘI PĂSĂRILE

Francisc de Asissi s-a născut în anul 1181, în Umbria, Italia. În tinerețe era recunoscut ca fiind un petrecăreț și o fire frivolă. În timpul războiului din Perugia este luat prizonier. A fost momentul în care viața sa ia o nouă turnură.

După război se întoarce la Asissi și se hotărăște să se dedice celor bolnavi și săraci. În unul din visele sale, Iisus i-a spus să se dedice bisericii. Următorii trei ani a reconstruit biserici și s-a ocupat de leproși.

După modelul lui Iisus, și-a luat 12 discipoli și a instituit primul ordin de călugări franciscani. Călugării franciscani mergeau câte doi, cântau, propovăduiau, aveau un mare impact asupra populației.

În anul 1210, papa Inocențiu este obligat să recunoască acest ordin. S-a spus despre Francisc că avea puterea de a vorbi cu păsările și animalele. Avea puterea de a îndepărta lupii de așezările oamenilor.

A umblat în multe colțuri ale lumii, Spania, Egipt, ducând cu el credința. În anul 1224, la finele unui post de 40 de zile, s-a întâmplat un eveniment care avea să-i schimbe viața. El a primit stigmatele, cele cinci răni căpătate de Hristos în timpul patimelor.

Moare la vârsta de 40 de ani, iar doi ani mai târziu va fi canonizat. Sfântul Francisc este unul dintre protectorii Italiei.

El a recreat peștera din Bethleem și a introdus conceptul de Ieslea Crăciunului. El este considerat sfântul săracilor, este cel care nu s-a sfiit să sărute rănile unui lepros.

Despre Sfântul Francisc s-a spus că putea comunica cu păsările și animalele. Nu este unicul caz de acest fel. În istorie au fost mai multe astfel de cazuri, oameni care comunicau cu lupii sau cu păsările.

Specialiștii susțin că limbajul animalelor este realizat din sunete și tonuri. Tonurile joase avertizează asupra pericolelor, în timp ce tonurile înalte exprimă bucuria.

În SUA a fost efectuat un experiment inedit, între o femeie cu capacități telepatice și un papagal. Femeia a fost izolată într-o cameră unde i s-au dat mai multe fotografii.

Ea trebuia să se concentreze asupra unei imaginii. În același timp, specialiștii urmăreau un papagal, izolat într-o altă cameră.

SFÂNTUL-FRANCISC SFÂNTUL FRANCISC, OMUL CARE COMUNICA CU ANIMALELE ȘI PĂSĂRILE

S-a constatat că papagalul pronunța cuvântul care reprezenta imaginea și a fost avansată posibila existență a unei forme de telepatie dintre om și animal sau pasăre.

Dintre animale, se spune că pisicile și câinii sunt cei mai telepatici.

loading...
Comments
To Top