Bizar

Serviciile de monitorizare estimeaza ca pana la sfarsitul anului se va produce un cutremur major in Romania!

0views

Două dintre cele mai importante servicii în vederea monitorizării cutremurelor ne anunță că sunt șanse extrem de mari ca până la sfârșitul anului, un cutremur înfiorător să se producă în România.

Unul dintre cele mai importante servicii de monitorizare ale cutremurelor din lume, Word Earthquakes, prezice că România va fi lovită de un cutremur major până în 2015. Se cunoaște faptul că seismele nu pot fi anticipate decât cu foarte puțin timp înainte, dar prin anumite metode de calcul se pare că Vrancea va produce până la sfârșitul anului un cutremur major.

Serviciul foloseşte date despre cutremurele din ultimele zeci de ani, pentru a stabili când ar putea lovi următorul seism într-o anumită zonă. Dat fiind că ultimele două seisme majore din România au avut loc la 37 de ani distanţă (1940 şi 1977), World Earthquakes prezice că următorul cutremur mare din ţara noastră ar putea avea loc între 2013 şi 2015 (la 36-38 de ani distanţă de la cel din ’77).

În plus, World Earthquakes scrie că probabilitatea ca un cutremur major să aibă loc în România până în anul 2027 este de 65%, probabilitatea crescând cu fiecare an care trece.

România este prezentată pe World Earthquakes cu un semn de exclamare în dreptul său, ceea ce înseamnă că un seism major este aşteptat. Tot cu semne de exclamare apar şi Ecuadorul, Indonezia, Italia, Noua Caledonie, Papua Noua Guinee, Tonga şi Vanuatu, informează Gândul.

Loading...

cutremur

Pe de cealaltă parte, Serviciul Naţional de Alerte Seismice deține o pagină prin care se prognozează viitoarele cutremure care se vor produce în țară. Interesant este faptul că pentru anul 2013 există cel puțin 60% șanse ca un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade să zguduie din temelii România. Dacă acest cutremur nu se va produce în anul în curs, atunci cu șansele cresc considerabil ca el să se producă în 2014.

În acest fel, două instituții importante ne avertizează că în perioada imediat următoare putem fi martorii unui cutremur de amploare care poate să provoace pierderi multiple de vieți și daune materiale considerabile.

loading...