Bizar

SENZAȚIA DE DEJA-VU, REMINISCENȚA UNEI VIEȚI ANTERIOARE

Termenul de subconștient a apărut în psihologie în secolul al XIX-lea. Subconștientul desemnează toate acele fenomene și însușiri psihice care nu persistă permanent în sfera conștiinței dar care, în funcție de împrejurări, pot trece pragul conștiinței.

Subconștientul se situează între cele două sfere ale creierului, conștientul și inconștientul. Despre subconștient se spune că este latura divină din noi, este Dumnezeul din noi, este însăși viața.

Specialiștii susțin că principala funcție neurologică a creierului nu este controlată de mintea conștientă, ci de subconștient, care este mult mai puternic decât conștientul.

Despre suflet se spune că există dincolo de timp și spațiu, într-o dimensiune superioară. Nimeni nu se naște gol din punct de vedere al amintirilor. Există informații din celelalte vieți care ne ajută să ne descoperim menirea și scopul în această viață. Ele se stochează în subconștient și acesta este motivul pentru care anumite situații, locuri, mirosuri se declanșează și se produce fenomenul de deja-vu.

Cercetătorii au lansat mai multe teorii cu privire la fenomenul de deja-vu. Unii susțin că mecanismul de formare implică o parte a memoriei, lobul temporal. Carl Gustav Jung susținea că a avut un astfel de sentiment în fața unei picturi și că ulterior a descoperit că personajul din imagine era chiar el într-o viață anterioară.

Știința modernă susține că există trei astfel de stări, deja-vu, deja senti, deja-visite. Ulterior a fost adăugat și termenul de deja-entendu, deja auzit.

loading...

Există și reversul medaliei. Persoane care au vizitat anumite locuri nu-și amintesc nimic cu privire le acestea. Sentimentul a fost numit jamais-vu, nemaivăzut.

Specialiștii apreciază că sentimentul de deja-vu apare în perioada adolescenței, între 15 și 19 ani și la perioada maturității, între 35 și 40 de ani.

Pentru că senzația de deja-vu nu durează mai mult de 30 de secunde, este dificil de a fi studiată. Memoria este asemuită cu o hologramă, capabilă să realizeze imagini tridimensionale. Imaginile sunt o reminiscență ale unor imagini tridimensionale create de creierul nostru.

Imaginile rămân în stare latentă și revin la suprafață în momentul în care găsesc un corespondent în lumea reală. De unde vin aceste flash-uri, este întrebarea la care lumea științifică nu a răspuns.

deja vu - SENZAȚIA DE DEJA-VU, REMINISCENȚA UNEI VIEȚI ANTERIOARE

Poate că aceste senzații sunt reminiscențele unei vieți anterioare, ipoteză pe care oamenii de știință nu o acceptă.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top