The news is by your side.

SEMNALE MISTERIOASE DE PE TITAN, SATELITUL LUI SATURN

Văduva unui inginer care a lucrat la NASA, a descoperit după moartea soțului, în subsolul casei, mai multe benzi magnetice audio și video aferente misiunilor Pioneer 10 și 11, efectuate de NASA, în apropierea planetelor Jupiter și Saturn.

Autoritățile s-au deplasat în subsolul casei unde au mai descoperit un computer pe care scria NASA. Toate probele au fost ridicate în cea mai mare grabă, iar văduva inginerului a fost interogată zile întregi cu privire la conținutul benzilor și al computerului. Au fost recuperate 325 de bobine magnetice.

La câteva zile de la această descoperire, NASA  a declarat că a distrus toate probele, acestea fiind fără importanță. NASA a anunțat că proiectul Pioneer care a început în anul 1995, s-a finalizat în anul 1997. În realitate, cele două sonde spațiale au transmis informații despre cele două planete gigant până în anul 2001.

Mai mult, cele două sonde spațiale au captat semnale misterioase timp de 45 de minute. Saturn este numită seniorul inelelor, iar după Jupiter este cea mai mare planetă a sistemului nostru solar. Saturn are nouă inele care acoperă o suprafață de 27000 kilometri din orbită. Fulgerele care se produc în atmosfera planetei Saturn sunt de un milion de ori mai puternice ca cele de pe Terra.

Saturn este o planetă spectaculoasă cu multe mistere care au dus la polemici în rândul specialiştilor. Pe măsură ce sondele s-au apropiat de Saturn, au început să capteze semnale misterioase care proveneau de pe un satelit al lui Saturn, Titan. În anul 2017, sonda Cassini a captat imagini de pe un satelit al lui Saturn, Titan.

Acest satelit este de 50 de ori mai mare ca Luna și prezintă pe suprafața sa mări și lacuri. Mările sunt formate din hidrocarburi sub formă lichidă și sunt foarte calme, spre deosebire de cele de pe Terra. S-a estimat că valurile au o înălțime de un centimetru ceea ce denotă un mediu calm, fără turbulențe. Despre Titan se spune că prezintă forme de viață extraterestră.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și