SEMNALE ALE INTELIGENȚEI EXTRATERESTRE

În anul 2015, un radio telescop rus a captat un puternic semnal. Cercetătorii ruși consideră că sursa acestui semnal este o inteligență extraterestră.

Semnalul a provenit din direcția unei stele similare Soarelui, care este situată în constelația Hercules, la o distanță de 95 de ani lumină față de Pământ.

Semnalul a fost captat în 15 mai 2015, de un radio telescop care se afla la granița dintre Rusia și Georgia. Conform specialiștilor ruși, acest semnal radio provine de la o antenă izotropă care emite în toate direcțiile.

Acest semnal este similar cu celebrul semnal WOW, captat în anul 1977, de către americani.  După faimosul semnal WOW, în anul 2003, cercetătorii din cadrul programului SETI au captat de trei ori într-o lună un semnal care a fost emis pe aceeași frecvență cu cel din anul 1977. Semnalul a fost emis de la granița dintre constelațiile Săgetător și Pești.

Ceea ce este și mai interesant este faptul că, cu toate că semnalul a fost slab, el provenea de pe o planetă cu o viteză de rotație de 40 de ori mai mare decât a Pământului.

Loading...

În anul 1977, The Big Ear, telescopul radio de la Universitatea Ohio a interceptat un semnal care venea dintr-un loc din spațiu aparent gol. Semnalul a durat 37 de secunde.

Specialiștii au emis ipoteza că semnalul a fost transmis de pe o navă spațială pe care se aflau entități inteligente. În anul 1974, telescopul Aracibo a captat un semnal format din 1679 de pulsații binare. Mesajul a durat trei minute. Din păcate, nu s-a reușit decriptarea mesajului.

În anii 1972 și 1973, americanii au lansat două sonde spațiale, Pioneer 10 și Pioneer 11. Pe exteriorul celor două sonde, au fost realizate două picturi care reprezentau un bărbat și o femeie.

Mâna dreaptă a bărbatului era ridicată în semn de salut. Primul mesaj pe care omenirea l-a transmis civilizațiilor extraterestre s-a produs în anul 1969, în timpul misiunii Apollo 11. Armstrong a depus pe solul lunar o placă din aluminiu pe care era scris un mesaj de pace al președintelui american.

La începutul anului 2016, a fost demarat un proiect susținut de miliardarul rus Yuri Milner. Acesta a pus la dispoziția celebrului fizician Stephen Hawking 100 milioane de dolari pentru a cerceta semnalele extraterestre.

semnale radio

Hawking va utiliza un telescop de mare putere care are un diametru de o sută de metri. Hawking a declarat că vor cerceta mesajele și semnalele care provin din peste o sută de galaxii.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și