Bizar

Seismologul George Purcaru: „Vom avea în 2013 un cutremur puternic în Vrancea”

Cercetătorul este cel care a prezis cutremurul din 4 martie 1977, aceasta fiind considerată prima predicţie de succes a unui cutremur de magnitudine mare din Europa.

Tecuceanul nostru, George Purcaru, profesor dr. la Institutul de Ştiinţe Geologice, Universitatea „J.W. Goethe”, din Frankfurt, Germania, susţine că România va fi lovită în 2013 de un cutremur puternic, cu magnitudine de 6,7 până în 7,1 grade pe scara Richter.

Special pentru a ne pune în gardă, profesorul Purcaru (membru pe viaţă al Societăţii Americane de Seismologie, membru al Comisiei Europene de Seismologie şi preşedinte al Secţiei de Predicţie a Comisiei Europene de Seismologie, pe care a şi înfiinţat-o în 1984) ne-a scris din Germania: „Iniţial, pe baza celor trei legi descoperite de mine, în urma cercetării a peste 1.100 de cutremure, am prognozat că seismul puternic din Vrancea va avea loc în 2012 sau în 2013. Cercetări recente, alte trei cutremure stabilite de seismologii ruşi, m-au determinat să modific data predicţiei pentru 2013”, ne scrie George Purcaru. Acesta spunea, în 2011, că, dacă seismul va avea loc în 2014, se va considera că predicţia sa a eşuat.

cutremur - Seismologul George Purcaru: „Vom avea în 2013 un cutremur puternic în Vrancea”

Specialiştii în prevenirea catastrofelor din cadrul Primăriei Bucureşti previzionează ca la un cutremur major, peste şase mii de bucureşteni vor muri. Peste 300 de blocuri stau să cadă pentru că autorităţile locale nu s-au sinchisit să le consolideze. Cele mai periculoase zone din Bucureşti, în cazul producerii unui seism de peste 7 grade pe scara Richter sunt: Piața Romană, Unirii, Tineretului, Fundeni și Tei.

Viata Libera

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top