Spiritualitate

SECTELE ȘI LUMEA TENEBRELOR: Cele  mai periculoase secte din lume

Ho-no Hana este o sectă japoneză, neobuddhistă, fondată în anul 1987, de Hogen Fukunaga. Acesta susține că poate ghici trecutul și viitorul unei persoane, analizându-i picioarele. În Japonia, secta are peste 30000 de simpatizanți. Pentru a putea participa la unul din ritualurile sectei, de purificare, fiecare doritor trebuie să plătească 700 de euro.

Secta dispune de o avere considerabilă Șefii sectei au fost deseori acuzați de evaziune fiscală.
Biserica Scientologică a devenit foarte influentă în lumea întreagă, datorită unor susținători deosebit de bogați și influenți. Este vorba despre Tom Cruise, John Travolta.

Acuzațiile la adresa acestei secte au fost de la evaziune fiscală, spălare de bani, practicarea ilegală a medicinei, violarea vieții private.

Tree of Life sau Biserica Corpului lui Christos, este o sectă de origine rusă. Media din Rusia nu publică articole despre această sectă, fiind considerată una dintre cele mai periculoase secte. Familiile care aderă la această sectă sunt despărțite de copiii lor, aceștia fiind educați, încă de mici, în spiritul sectei.
Fiecare persoană care este membră a acestei secte trebuie să cotizeze cu 10% din veniturile pe care le obține.

Mulți dintre membrii sectei au murit, pentru că ideologia sectei interzice să apelezi la medici. Tratarea bolilor se face cu ajutorul vracilor, din cadrul sectei. Hare Krishna a fost fondată în New York. Fiecare membru a donat sectei, averea pe care o avea. Fidelii sectei trebuie să mănânce și să doarmă foarte puțin, pentru că numai așa, se vor reîncarna.

În anul 1990, un scandal uriaș a izbucnit în interiorul sectei, pentru că mai mulți fideli au depus plângeri împotriva conducerii sectei. În acuzații se vorbea despre epuizare fizică și psihică, agresiuni sexuale.
Secta Osho a fost fondată în anul 1966, de către un diplomat. Osho susține libera exprimarea sentimentelor, sexualitatea, pedofilia. Secta are peste 200 de centre, în întreaga lume.

loading...

Secta Moon este recunoscută prin căsătoriile în masă, pe care le face. Moon spune că el reface operele eșuate ale lui Iisus. Moon a fost implicat în multe scandaluri de fraudă. În prezent, el este patronul ziarului Washington Times și al agenției de presă, United Press International

Biserica Euthanasierii susține că suntem prea mulți oameni pe planetă. Euthanasierea este o cale de a rezolva acest lucru. Fiecare om în minus pe planetă este o victorie pentru ei. Familia Manson este numele unei secte deosebit de periculoase. În anul 1969, actrița Sharon Tate, împreună cu prietenii săi, au fost uciși de membrii ai acestei secte.

Manson a fost condamnat la închisoare pe viață. Secta practica satanismul. Aum Shinrikyo este o sectă care a rămas în istorie prin atacul cu gaze, anul 1990, metroul din Tokyo.  La sediul sectei s-a descoperit un gaz neurotoxic, care putea să ucidă 4 milioane de persoane.

Secta Davidienilor a fost implicată în afaceri ilegale de droguri, alcool, tutun, arme. Autoritățile americane au intervenit în forță, la ferma sectei, pentru a-l aresta pe șeful sectei. Patru polițiști au murit în acest atac.

religie - SECTELE ȘI LUMEA TENEBRELOR: Cele  mai periculoase secte din lume

Ordinul Templului Solar a fost fondat în Belgia de către un medic. În perioada 1993-1997 numeroși membrii ai sectei s-au sinucis în masă. Sinuciderile aveau loc concomitent în Belgia, Franța, Canada și Elveția. Fidelii sectei credeau că vor ajunge pe planeta Sirius, înainte să vină sfârșitul lumii pe Pământ.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top