The news is by your side.

Secretul calendarului iulian si gregorian

0

In urma cu 2056 de ani dupa diferite erori grave de masurare a timpului apare dintrodata un algoritm corect. Nu numai ca nu sunt decalari de zile, ci este intercalata o zi din patru in patru ani!

Care este explicatia acestui fenomen? Primul algoritm corect de masurare a timpului a fost dat de Dumnezeu Absolut (Absotheos), era imposibil in acea perioada sa se faca aceasta corelare zi-an. Si la acest moment, cu tehnologia moderna nu este deloc simplu sa faci corelarea zi-an. Acest calendar incepea cu prima zi egala cu noaptea, adica 1 martie era ziua echinoctiului (din acest motiv inaintea introducerii calendarului a fost anul dezordinii, daca se introducea doar algoritmul fara rectificarile adecvate, 1 martie nu ar mai fi fost ziua echinoctiului).

Cateva sute de ani mai tarziu, Absotheos avea sa mai transmita o data importanta omenirii: data alinierii planetelor (in terminologia actuala) si aceasta data este 25.12. Intre timp s-au adus diferite modificari calendarului si astfel luna a 12-a a devenit decembrie. In calendarul iulian luna a 12-a era luna februarie, 25.12 in calendar iulian fiind 25 februarie.

Au trecut sute de ani peste planeta si se ajunge in secolul XVI. Echinoctiul de primavara de la data de 1.03 era considerat ca fiind pe data de 21.03, iar in realitate nu cadea nici in aceasta zi, luna martie din prima luna devenise luna a treia, deci Absotheos intervine din nou pentru corectarea calendarului. Aceasta deficienta produsa nu trebuie sa ne mire, printre navaliri si cotropiri nu au fost totusi mari nereguli, ba chiar astronomii au tinut destul de bine evidenta zilelor.

Cu aceasta noua modificare in calendar, data alinierii planetelor (in terminologia actuala), un moment deosebit pentru sistemul stelar nu avea nici un fel de interpretare deosebita, chiar data de 21.03 fiind cea convenabila, decalarea era de doar trei zile, o problema ce se rezolva simplu si intre timp astronomii primeau o insarcinare mai grea. Astfel apare surprinzatoarea teorie ca anii ce nu se divid cu 400 nu sunt bisecti, rezultand scaderea de zile vizata si data de 21.03 ca fiind cea a alinierii planetelor, adica cu trei zile mai inainte de echinoctiu.

Deci, in timp ce este laudata civilizatia mayasa pentru perspicacitatea de care a dat dovada, cea mai importanta sarbatoare a crestinilor se coreleaza la origini cu momentul astronomic deosebit, iar in prezent toti oamenii de pe planeta cunosc data echinoctiului de primavara care nu este chiar atunci, ci mai tarzior cu vreo 72 de ore.

calendar Secretul calendarului iulian si gregorian

Nu este simplu sa faci astronomie, nu este simplu sa masori durata zilei si a noptii deoarece intervin fenomene perverse, criteriu clar se stabileste luand in analiza cauza, daca te centrezi pe efect apar erori. Astfel ziua cea mai scurta are 8 ore exact, iar ziua cea mai lunga 16 ore exact. Nu este nici un motiv de suparare pe astronomi pentru greselile comise, nu este deloc simplu sa faci cunoastere stiintifica mai ales cand nu ai ABC-ul existential clarificator, iar daca nu credeti treceti in locul lor si convingeti-va!

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și