The news is by your side.

Secretele Vaticanului: Corupție, finanțe oculte, războaie fratricide și foarte multă sexualitate

0

Papa Benedict al XVI-lea a decis să se retragă subit, în martie 2013, fără a da mai multe explicații. De aici au început să curgă multe rumori și scenarii.  S-a spus că este foarte bolnav, într-o fază avansată a bolii, și nu mai poate face față sarcinilor impuse de Scaunul Sfânt. Papa trăiește, nu știm cât de bolnav este și multe întrebări rămân cu privire la această decizie.

Un raport al unui grup de cardinali, sugerează că Papa și Vaticanul se aflau în acel moment într-o situație mai mult decât jenantă. Corupție, finanțe oculte, războaie fratricide și foarte multă sexualitate. Vaticanul este prezentat ca un cuib de hiene turbate, care se denunță între ele, spălări de bani, denunțuri. S-a încercat să se facă lumină asupra scandalurilor de pedofilie sau homosexualitate și acest lucru a atras oprobriul multor înalți prelați.
A fost învins Papa de sistemul sub care se organizează activitatea Vaticanul?

Un specialist în spălarea de bani, care locuiește în Elveția, a dat publicității niște documente din care reiese că Vaticanul nu e străin de această activitate și că în Elveția sunt multe conturi de proveniență dubioasă ale Vaticanului.
Faptul că omul de încredere al Papei, valetul său, a făcut publice anumite secrete de la Vatican, a dus la debarcarea foarte rapidă a Papei, care pentru mulți înalți prelați nu fusese cea mai bună alegere.

Se dorea un papă italian și nu unul german. Mandatul papei Benedic al XVI-lea este unul destul de controversat. Să ne aducem aminte că el a ridicat sancțiunile canonice împotriva neofasciştilor. În acest fel, extrema dreaptă a avut acces la Vatican, fără restricții. Multe voci au susținut că demisia sa are legătură cu puternicul lobby gay care conduce Vaticanul. Ziarul italian La Repubblica a publicat un articol în care se spunea că Papa a fost învins de grupul înalților prelați care face acest lobby și care conduce de fapt Vaticanul. Se știe că în ultimii 30 de ani, multe scandaluri pe această temă au izbucnit în Vatican și că înalte fețe bisericești au fost implicate.

Vaticanul a păstrat tăcerea și nu a luat niciodată o poziție fermă și clară asupra acestui subiect, care planează cu obstinență asupra bisericii. Papa nu a înțeles cum se pot scurge atâtea informații interne, secrete, în presă și cine este autorul.Mult mai târziu a înțeles că omul de încredere pe care-l avea, valetul său, care avea acces la toate informațiile, a vândut aceste informații, pe bani grei.  După călătoria pe care a făcut-o în Cuba și Mexic, Papa, subit, ia această decizie, fără să dea prea multe informații. S-a pus totul pe seama epuizării fizice și a unei boli misterioase, lucru care nu s-a confirmat.

Cardinalii ultraconservatori din Vatican, i-au cerut sprijinul și să ia poziție împotriva papei Francisc, care în opinia lor este prea excentric în deciziile pe care le ia. Benedict nu a dat curs acestei solicitări și a preferat să tacă.
Tăcerea este regula de aur la Vatican. Un celebru ziarist american, pe nume Travis, a fost acreditat timp de 30 de ani la Vatican. El povestește în ultima sa carte multe întâmplări pe care le-a observat în interiorul Vaticanului, multe dintre ele ridicând semne de întrebare asupra moralității. Travis se întreabă cum a murit papa Paul Ioan I, care au fost cauzele morții lui Ioan Paul I, cum a ajuns papă Benedict și până unde vrea să ajungă papa Francisc cu ideile sale cel puțin excentrice.

Vaticanul a fost asemănat cu palatele din China, unde secretele și misterele făceau legea. Travis vorbește despre o mare bibliotecă care se află la Vatican și despre volumul mare de documente existent referitor la evenimentele extraterestre. Există o preocupare reală în acest sens la Vatican, spune Travis. Mai mult, Vaticanul a obținut multe astfel de documente de la țările unde s-au petrecut astfel de evenimente. Travis se întreabă dacă au fost cumpărate sau le-au primit gratuit. El crede că lucrurile sunt asemănătoare cu cele de la Casa Albă, unde președintele dă bine cu aparițiile sale, iar grupul din umbră face legea.

vatican Secretele Vaticanului: Corupție, finanțe oculte, războaie fratricide și foarte multă sexualitate

Odată cu papa Francisc, vedem că Vaticanul are o anumită înțelegere față de căsătoriile între homosexuali. Sunt dezbateri tot mai dese, în acest sens, iar grupul de lobby gay, se pare că a început să câștige teren.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și