Secretele omenirii, puncte de interes major, care atrag controverse

Secretele omenirii, puncte de interes major, care atrag controverse

Adam și Eva au mâncat fructul din arborele cunoașterii, Prometeu a furat focul și l-a dat oamenilor, Pandora a deschis cutia.

Secretele, misterele, tot ceea ce este interzis, au acționat ca un magnet asupra oamenilor. Cu tot efortul omului de a descoperi natura, Universul, acestea și-au păstrat enigmele.

Savanții, cercetătorii, artiștii, toți au fost fascinați de mistere și au încercat să le deslușească. Din păcate, știința are limitele sale și multe mistere rămân cu semne de întrebare.

În aceste condiții s-au format miturile care s-au perpetuat din generație în generație. În cultura amerindiană, mitul apariției femeii pe Pământ este legat de o legendă veche de mii de ani. La început, bărbații trăiau singuri, nu aveau femei. Au observat că cineva le fura mâncarea și au pus o pasăre uriașă să o păzească.

Într-o zi, pasărea a văzut că din cer, coborând cu ajutorul unor corzi, femeile care se înfruptau din mâncarea bărbaților. Pasărea a rupt cu ciocul corzile și femeile au rămas alături de bărbați. Nu știm dacă Atlantida este un mit inventat de Platon sau este realitate.

Miturile sunt întâlnite și în textele religioase. Facem referire la giganți și lumea lor. Giganții erau considerați fii zeiței Gaia, zeița Pământului.

Loading...

În Cartea lui Enoch, care face parte din manuscrisele descoperite la Marea Moartă, se face referire la o civilizație de giganți care a trăit pe Pământ. Și în Vechiul Testament întâlnim astfel de referințe, asupra cărora Biserica păstrează tăcerea.

În Cartea lui Enoch se vorbește despre îngeri, copii înaripați, care au coborât din cer și s-au îndrăgostit de femeile pământene, născându-se Nephilinii, copiii lor. Dumnezeu i-a ordonat lui Gabriel ca toți Nephilinii să fie uciși.
Într-un alt document descoperit la Marea Moartă și care se numește Cartea Giganților, se vorbește despre judecata pe care giganții au avut-o din partea lui Dumnezeu.

Poate găsim o explicație a faptului că Biserica nu recunoaște aceste texte și nu dă un răspuns la această problemă pentru că Dumnezeu apare într-o postură tiranică.

secrete

După Potopul biblic, Moise întâlneşte o mică populație de giganți care trăia în fortificații, ducând o viață armonioasă.

Mitul giganților se regăsește în multe documente, aparținând unor civilizații și culturi diferite, pe care unii exegeți l-au negat sau evitat să-l explice. Se poate ca un mit să fi fost realitate?

loading...

Related posts