Spiritualitate

Secretele magiei Abrameline: Dobândirea controlului demonilor

S-ar putea ca magia autentică să rezide în potențialul nelimitat al psihicului uman, mintea care contactează o altă minte prin alte mijloace decât cele senzoriale, mintea care influențează materia și alte minți, mintea care se ridică la un nivel de conștiință în care trecutul, prezentul și viitorul devin un etern prezent.

Deși oamenii pot înveșmânta aceste experiențe în funcție de contextul cultural în care se desfășoară mai ales activitatea lor, dovezile capacităților nonfizice ale ființelor umane sunt universale.

Prestidigitația, tipul de magie bazat pe iluzii optice, a luat probabil naștere atunci când anumiți indivizi abili au început să-și utilizeze creierele într-o tentativă de a limita proprietățile transcedentale ale minții lor.

Poate cu mult timp în urmă, un tânăr șiret, invidios pe abilitatea șamanului de a muta obiecte prin psihochinezie, i-a reprodus performanța, legându-și o piatră de deget cu un fir de păr lung, aproape invizibil.

Șamanul și-a dedicat ani din viață pentru obținerea disciplinei necesare unei funcționări parțiale semicontrolate a abilității lui fizice, pe când ingeniosul tânăr magician, cu trucul său, ar putea garanta rezultate certe la fiecare încercare.

De-a lungul istoriei au existat vrăjitori, magi și magicieni. Poate unii erau chiar capabili să producă manifestări autentice ale unor însușiri psihice extraordinare, dar probabil că mult mai mulți vrăjitori și făcători de minuni au perfecționat doar o exploatare imitativă, bazată pe esența ideii de puteri supranaturale.

Esența magiei poate fi găsită în The Sacred Magic of Abramelian the Mage, datată la 1458. Textul relevă că Universul este plin de legiuni de îngeri și demoni care interacționează cu ființele umane pe multe niveluri.

Toată gama largă de fenomene de pe Pământ este produsă de entitățile demonice, care se află sub controlul îngerilor.
Oamenii sunt pe scară spirituală, între inteligențele angelice și cele demonice și fiecare om are, atât un înger păzitor, cât și un demon malefic, care planează deasupra lui de la naștere până la moarte.

Magia Abramelină oferă instrucțiuni care vor permite să dobândească stăpânirea asupra demonilor și să-i plaseze sub controlul uman. Abramelin, marele mag, și-a învățat discipolii cum să ducă la îndeplinire o asemenea sarcină dificilă, suferind un proces de purificare spirituală și de dezvoltare a unei voințe puternice.

magie1 - Secretele magiei Abrameline: Dobândirea controlului demonilor

Rostind termenul abracadabra, magicienii pretind că obține dragostea oricărei persoane, pot descoperi comori ascunse, pot deveni invizibili, invoca materializarea spiritelor, pot anima cadavre.

Magia neagră are ca scop de a trimite forțele malefice asupra altui om. Practicanții magiei negre caută în mod deliberat să invoce entitățile demonice pentru a le controla puterile și a le obliga să se supună voinței lor.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top