Secretele labirintului subteran din Egipt! O construcție dincolo de imaginația noastră

Secretele labirintului subteran din Egipt! O construcție dincolo de imaginația noastră

În urmă cu peste 2500 de ani, în Egipt, chiar lângă piramide, exista un labirint masiv. Acesta a fost descris precum un monument impozant, al cărui splendoare depășea imaginația până și a celui mai iscusit arhitect.

O clădire impozantă, cu două etaje, ale cărei coridoare conectau peste 300 de camere. Coridoarele erau proiectate în așa fel încât dădeau impresia de labirint și odată întrat în ele, era imposibil să nu te pierzi.

Se spune că partea de jos sau nivelul inferior avea rolul de cimitir. Aici se aflau sarcofagele celor mai importanți oameni ai Egiptului. Etajul superior era făcut dintr-un bloc de piatră imens, unde existau numeroase coridoare și camere. Este posibil ca etajul să fi fost sculptat în întregime.

Pornind de la descrierile scriitorilor antici, oamenii de știință moderni au încercat să descopere locul unde s-a aflat acest labirint. În acest fel, s-a descoperit un platou de 300 metri, aflat în apropierea Marii Piramide. În 2008, cu ajutorul tehnologiei geo-radar, platoul a fost scanat, iar rezultatele au fost de-a dreptul surprinzătoare. Sub stratul gros de nisip, există o structură masivă, care ar putea fi acest labirint.

Cercetările s-au oprit în acest punct. Nimeni nu a săpat pentru a scoate la lumină vechiul labirint, motiv pentru care controversele și presupunerile nu au încetat să existe.

Labirintul și scrierile anticilor

Unul dintre primii erudiți, care a vizitat și a scris despre acest labirint, a fost Herodot.

Loading...

„Are douăsprezece curți acoperite – șase la rând, orientate spre nord, șase spre sud – porțile celei de-a doua curte se îndreaptă exact spre porțile celeilalte.

Înăuntru, clădirea are două etaje și conține trei mii de camere, dintre care jumătate sunt subterane, iar cealaltă jumătate sunt suprapuse deasupra lor.

Am fost dus prin camerele de la etajele superioare, așa că ceea ce voi spune despre ele este propria mea observație, dar despre subteran nu pot vorbi, deoarece egiptenii  au refuzat să mă lase să le văd. Ele conțin mormintele regilor care au construit labirintul, precum și mormintele crocodililor sacri.

Camerele de sus sunt incredibile și este greu de crezut că sunt operele oamenilor; pasajele complicate de la cameră la cameră au fost o minune nesfârșită pentru mine, trecând de la o curte la alta. de la o cameră la altă cameră sau la o galerie, de la galerii în mai multe încăperi și de acolo la încă și mai multe curți.

Acoperișul fiecărei camere, curți sau galerie este făcut dintr-un bloc de piatră masivă.

Zidurile sunt acoperite cu figuri sculptate, iar fiecare curte este construită din marmură albă „.

Această descriere este fascinantă și redă cu lux de amănunte splendoarea Labirintului. Această frumusețe ieșită din comun l-a împins pe Herodot să gândească că o altfel de construcție nu ar fi putut să fie realizată de mâna omului. Și atunci de cine?

loading...

Related posts