SECRETELE IRISULUI. HARTA CORPULUI UMAN

SECRETELE IRISULUI. HARTA CORPULUI UMAN

Conform statisticilor, 90% din populația Islandei și 60% din populația Marii Britanii au ochii albaştri sau verzi. Persoane cu ochi albaştri sau verzi întâlnim și în Orientul Mijlociu sau în Caşmir.

S-a estimat că aproximativ 2% din populația mondială au ochii de culoare bleu, cauza fiind mutaţiile genetice. Culoarea gri este mai rară și este întâlnită la persoane din America de Nord și Europa.

Un studiu efectuat în anul 2002, releva faptul că toate persoanele care au ochii bleu au un strămoş comun care a trăit acum 6000 de ani.

Heterochromia iridis defineşte diferența culorii de la cei doi irişi ai ochilor. Diferența este dată de mutaţii genetice, tumori sau lovituri ca urmare a unor accidente. Culoarea irisului este dată de concentraţia de melanina. Regretatul cântăreț David Bowie avea un ochi de culoare negru și altul de culoare bleu.

Această caracteristică nu este proprie omului. O întâlnim și la animale precum câini, pisici. Bebeluşii, la naștere, au ochii de culoare albastru, excepție fac cei cu origini africane sau asiatice care au culoare căprui. În următoarele luni, culoarea ochilor se schimbă.

Mult timp, s-a crezut că două gene, una de la tata și alta de la mama, dau culoarea ochilor unui copil. În realitate, procesul este mult mai complicat. Exista cazuri în care cei doi părinți au ochii căprui, iar copilul are ochii de culoare albastru sau verzi.

Ochiul este unic, precum amprenta. Posibilitatea de a găsi două persoane cu ochi identici este de 1 la 10 la puterea 72, adică, imposibil. Biometria este tehnica prin care un individ este identificat în funcție de amprenta să. În ultimii ani, s-a dezvoltat o altă tehnică de identificare a unui individ, recunoaşterea în funcție de iris.

Scanarea se realizează în infraroșu cu ajutorul unui aparat. Simplist spus, irisul este un țesut mușchiulos care se contractă și se dilată, el reglează cantitatea de lumina care poate pătrunde în ochi. Când lumină este foarte puternică, irisul se contractă. În întuneric, el se dilată.

iris

Irisul este o veritabilă hartă geografică a corpului uman. Fiecare organ intern corespunde unei anumite zone din iris. Conform studiilor, persoanele care au ochii albaştri sau verzi sunt predispuse la alergii, astm, eczeme, artrite. Cei care au ochii căprui sunt predispuşi la boli hepatice, anemii, boli biliare sau circulatorii.

CATEGORIES
Share This