Mistere

rp_moarte.jpg
Stiinta

Secretele fizicii cuantice. Moartea este o iluzie! Conștiința crează lumea în care trăim

8views

Moartea este o iluzie. Este o afirmație controversată, care aparține lui Einstein. Afirmația are tot mai mulți susținători în lumea științifică, în sensul că este o iluzie generată de conștiința fiecăruia. Viața este eternă, nu se termină în momentul în care moare corpul fizic.

Cercetătorul Robert Lanza susține această teorie în cartea sa, Biocentrism. Lanza a făcut parte din echipa care a clonat primul embrion uman, în anul 2011.

Teoria sa se bazează pe fizica cuantică. Biologia și viața sunt la originea realității și a Universului și nu invers. Timpul este o entitate creată de viață, care îl observă.

Lanza mai susține că există mai multe realități susținute de diferite niveluri de conștiință. Viața nu moare în timp și spațiu, ci doar în conștiința noastră. Diferența dintre trecut, prezent și viitor este o iluzie. Imortalitatea există în afara timpului.

Biocentrismul, un număr infinit de universuri

Biocentrismul formulează ipoteze conform cărora există o multitudine de universuri, în care există variații de persoane și evenimente similare. Ideea de imortalitate există într-un spațiu fără frontiere spațiale sau lineare. Biocentrismul este teoria totului, este centrul vieții.

Loading...

Conștiința crează lumea în care trăim

Dacă privim Universul din punct de vedere biocentric, spațiul și timpul nu se comportă de manieră rigidă și așa de rapid precum conștiința, ele sunt construcții mentale în care veșnicia există nelimitat. Fără conștiință, materia este o formă nedefinită.

Un experiment realizat în anul 2002, a demonstrat că doi fotoni aflați la distanță sunt conectați cuantic între ei și fiecare anticipează ce se întâmplă cu perechea lui.

rp_moarte.jpg

Lanza susține că energia nu poate fi nici creată, nici distrusă, doar transformată, conform primei legi a termodinamicii. Conștiința unui om este conservată la moarte sub forma unei energii de 20 wați, chiar dacă trupul este distrus. Această energie nu este disipată în natură, pentru că nu există realitate în afara conștiinței.

Fiecare om își crează propria lui sferă de realitate. Prin urmare, această energie nu are unde să dispară la moartea noastră, ci călătorește dintr-o lume în alta, făcând astfel nemurirea esența fiecărui om.

loading...