Take a fresh look at your lifestyle.

Secretele fizicii cuantice! Găurile negre sunt porți spre alte universuri sau dimensiuni

1

În anul 2004, cercetătorii de la Cambridge și Universiatatea Hawai, SUA, au reușit să realizeze cea mai precisă hartă a galaxiei noastre. Ei au confirmat existența în centrul galaxiei, a unei găuri negre care a fost numită Sagittarius A, care are o masă de 2,6 milioane de ori mai mare ca cea a Soarelui. Centrul galaxiei este cea mai caldă zonă, în care este concentrată cea mai mare cantitate de materie. O gaură neagră se formează dintr-o stea care nu se poate transforma într-o supernova.

Despre viteza luminii se spune că este limita fizică a Universului nostru. Cu toate acestea, o gaură neagră deformează spațiul și timpul și atrage lumina. Găurile negre sunt considerate adevărate puțuri ale gravitației.

În 14 noiembrie 2004, cercetătorul francez Jean Pierre Maillard a descoperit o altă gaură neagră în apropiere de Sagittarius A. Aceasta are o masă de 1300 de ori mai mare decât cea a Soarelui și se presupune că s-a format într-o zonă îndepărtată centrului galaxiei, dar este atrasă de Sagittarius A.

Mult timp, s-a crezut că o gaură neagră este un fel de sac care înmagazinează materie, raze, lumină. Fizicianul Stephen Hawking le-a numit fântânile albe, în sensul că ele au o poartă de ieșire, de trecere, spre un alt univers, o altă dimensiune.

Intrarea într-o gaură neagră este imobilă raportată la noi, în timp ce ieșirea dintr-o gaură neagră se manifestă cu o viteză apropiată cu cea a luminii. Dilatația timpului va fi diferită în cele două puncte.

Loading...

Porțile stelelor, vortexuri către un alt univers

Vortexurile sunt niște locuri nodale, în care curenții gravitaționali și cei electromagnetici aspiră obiecte, persoane și le duc către o altă dimensiune.

Există teoria conform căreia în atmosfera terestră există vortexuri, găuri negre de dimensiuni mai mici, care produc anomalii soldate cu dispariții misterioase. Marea Sargasselor a mai fost denumită și marea vapoarelor dispărute. Peste 20 de nave au dispărut, fără a lansa celebrul SOS. Au dispărut în mod misterios 300 de marinari. Una dintre cele mai spectaculoase dispariții a fost a submarinului american USS Scorpion care avea la bord 100 de persoane. În ultimul mesaj dat de submarin se spunea că a intrat în Marea Sargasselor.

Găurile negre

În anul 1492, Cristofor Colomb nota în jurnalul său despre fenomene ciudate care se produc în această mare. El făcea referire la apa care emana o lumină albă, iar un fulger puternic a străbătut cerul după care s-a pierdut în mare. În toată acea perioadă, busola și compasul de bord nu au mai funcționat.

Oceanografii au descoperit două fenomene ciudate în această mare. Anghilele nu se reproduc decât în aceste ape, iar algele au suportat mutații importante.

loading...