The news is by your side.

Secretele civilizațiilor pierdute: Formula antică pentru fabricarea electricității

Misterul civilizațiilor antice este unul impresionant chiar dacă în ultima sută de ani arheologii au reușit să descopere numeroase amănunte despre viața lor și nivelul tehnologic pe care îl dețineau. Un subiect controversat pe care cei mai mulți dintre specialiști îl ocolesc este cel al folosirii electricității în Egiptul antic sau chiar în India străveche.

Bineînțeles că s-au descoperit numeroase texte sau chiar pictograme care atestă faptul că aceste două civilizații foloseau electricitatea pentru a-și ușura viața, dar chiar și așa, există numeroase voci care susțin că aceste fapte sunt doar fabulații. Pornind de la celebra baterie descoperită la Bagdad, continuând cu lămpile uriașe existente și în ziua de astăzi în pictogramele piramidelor din Egipt și terminând cu textele sacre indiene în care se găsesc informații prețioase despre modul în care era creată și folosită electricitatea. realizăm că civilizațiile din antichitate dețineau cunoștințe extrem de avansate din punct de vedere tehnologic, dar și spiritual.

Formula antică pentru fabricarea electricității

În India zilelor noastre, în biblioteca prințului Ujian, se găsește un document antic codificat sub numele de Agastya Samshita. A fost scris în primul mileniu înaintea erei noastre și descrie cu lux de amănunte cum se crea în antichitate bateria electrică, dar și forma în care se diviza apa în gazele ei constructive.

Puneți o placă de cupru foarte pur într-un recipient de faianță, și umpleți-l apoi cu sulfat de cupru și rumeguș umed. Deasupra piliturii plasați o foaie de amalgam de mercur, pentru a se evita polarizarea. Contactul va produce o energie cunoscută sub numele dublu de «Mitra-Varuna». Apa traversată de acest curent se va împărți ulterior în «Pranavayu» şi «Udanavayu». O baterie de 100 de asemenea borcane va putea genera o forță foarte activă şi eficace”. Iată, avem ocazia să ne delectăm materia cenușie modernă cu efecte energetice generate cu ”Mitra-Varuna”, cum sunt denumite catodul și anodul şi, trebuie, de ce să nu recunoaștem, avem componența chimică a apei: ”Pranavayu” şi ”Udanavayu”, oxigenul şi respectiv hidrogenul.

Dacă sunt respectate indicațiile, bateria emite un curent continuu de 1.138 volți la o putere de 23 Am. Aceasta este o baterie antică capabilă să producă curent continuu și astfel încăperile, peșterile sau templele erau luminate atunci când era nevoie.

Turnul misterios din India

În India exista un turn înalt deasupra unui mormânt antic care producea descărcări electrice împotriva oricărei ființe care se apropia de el, producând moartea ei. Legendele pomenesc de faptul că instalația ar fi inventat-o înțeleptul Agastya, cunoscut în istorie și sub numele de „kumbhayoni” de la cuvântul „kumbha”(vas) , făcându-se referire la recipientele pe care le folosea pentru a construi baterii.

În imnul 15-3 din ”Atharvaveda” (1000 î.Hr) se spune: „O, inginerule, folosește această putere electrică teribilă, bună de întrebuințat în scopuri folositoare prin controlarea ei, lumină strălucitoare precum răsăritul (soarelui)! Are potențialul de a a ajuta auzul, controla energia și răspândi lumina în toate colțurile.”

baterie antica

Mai mult de atât, un alt vers descrie modalitatea prin care curentul electric era folosit în lupte și cum dușmanii erau secerați de acesta.

Conform descrierilor găsite în ”Atharvaveda”, ”energia electrică poate fi utilizată în mai multe aplicații utile, cum ar fi crearea de motoare puternice, iluminare, mașini agricole, centrale hidroelectrice, unități de producție, inginerie biomedicală, extracție de medicamente, etc și servesc astfel la mult îmbunătăți viața de zi cu zi a oamenilor.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și