Take a fresh look at your lifestyle.

Secretele Cabalei: Dumnezeu este format din iubire și unitate

Cabala este o tradiție veche, ce s-a născut acum 5770 de ani. Termenul „Cabala” derivă de la cuvântul ebraic kabbalah, care înseamnă primire, receptare.

De fapt, limba ebraică, considerată una din limbile sacre, a fost dezvoltată în mod special de către și pentru cabaliști, pentru a-i ajuta să comunice despre chestiuni spirituale.

Cabala în ebraica “קבלה” are la rădăcina verbul kabal” și înseamnă a primi sau a accepta relatarea orala. Practica cabalistică atribuie fiecare litere din limba ebraică un anumit număr și astfel fiecare cuvânt este substituit cu un anumit număr.

Acest număr produce cuvântului un alt sens ascuns la care pot accede doar cunoscătorii.

Din punct de vedere al cabalei, Dumnezeu este văzut căUnicul”. În ebraicăUnicul” provine din termenul achad compus din literele alef (corespunzătoare numărului 1), cheit (8) şi dalet (4). Însumând valorile celor trei litere se obține numărul 13.

Loading...

Cuvântul achava e tradus prinIubire” şi se scrie din alef (1), hey (5), beit (2) şi hey (5). Valoarea numerică a cuvântului este încă o data 13. De aceea cabaliştii spun că iubirea şi unitatea au aceeași natură.

Dacă se însumează cele două valori se obţine numărul 26, adică valoarea numerică a lui Jahve sau Dumnezeu.

O altă nota interesantă privește cuvântulAmen”. În italiană ca şi în romana semnificaAşa să fie!”; în ebraică e scris AMN. Acest cuvânt provine din semnificatulÎl Signore e Re fedele„, sauAdonay Malekh Namen” în ebraică”.

Dumnezeu

AMN reprezintă deci inițialele a treinume” ale lui Dumnezeu în limba ebraică. Valoarea numerică a literelor celor treinume”este 91 iar suma acestora este 10, evident un număr ce ne conduce cu gândul la cei 10 Sephiroth, cele 10 atribute lui Dumnezeu; în final acest cuvântAmen” sau AMN (1 cu 0 fac 1) trimite direct la însuși Dumnezeu.

loading...