Descopera

Secrete moderne, lucruri misterioase din viața noastră

Secretele moderne sunt la tot pasul. Ele ne înconjoară și în ciuda eforturilor depuse de oamenii de știință pentru a le dezlega, acestea continuă să rămână adevărate monumente ale spațiului misterios.

Am ales să vă prezentăm o listă cu cele mai mari secrete moderne, însoțită de cele mai plauzibile explicații.

Formulă “magică” a Coca-Cola

Americanul John Pemberton, părintele acesteia, a ajutat-o să se “nască” în anul 1886. În 1888 şi-a vândut invenţia companiei “AŞA Candler”.De la începutul producerii faimoasei “licori” răcoritoare şi până în zilele noastre, reţetă a rămas un secret bine păzit.

Se ştie că unul dintre ingredientele originale – cocaină – nu mai face parte din compoziţia actuală. Producătorii spun că magia este, de fapt, o anumită combinaţie chimică, denumită “Merchandise 7X”, prezenta pe etichetă Coca-Cola, sub numele de “arome naturale”.

Câţiva cercetători au lansat ipoteza că “7X” ar indica o combinaţie de uleiuri esenţiale din citrice, coriandru şi scorţişoară însă, din păcate, ingredientele care dau originalitatea băuturii nu au fost niciodată aflate sau divulgate.

Ritualurile iniţierii în “Cosa Nostra”

Legenda spune că membrii înspăimântătoarei “Cosa Nostra” nu aveau acces în organizaţie decât după ce urmau ritualurile unei iniţieri secrete. Multă vreme mafioţi interogaţi de poliţie, şi chiar înalte oficialităţi, au negat cu vehemenţă existenţa Mafiei, cu atât mai mult aceea a unor ceremonii de iniţiere. Însă, câţiva agenţi care au lucrat sub acoperire au făcut o descoperire de senzaţie. Au înregistrat, în secret, o ceremonie oficiată de şeful mafiei din New England în anul 1989.

loading...

În timpul ritualului, viitori membri au depus un jurământ în limba italiană, după care li s-a însemnat degetul arătător, totodată fiind arsă şi imaginea sfântului protector al familiei. Experţii considera că aceasta este doar una din modalităţile de iniţiere în mafie dar, oficial, nu s-a recunoscut nimic.

Vocea din umbra sau “Deep Throat”

Supranumit “Deep Throat”, acest personaj misterios care a stat la baza unei apariţii enigmatice în cunoscutul serial “Dosarele X”, a dezvăluit importante informaţii în interiorul serviciilor secrete americane. Dacă mai trăieşte, sau nu, nimeni nu ştie însă puţinele persoane care l-au cunoscut au spus că vor dezvălui identitatea informatorului abia după moartea acestuia.

“Zona 51″

Bază militară aeriană de la Nellis (cca 130 km N-V de Las Vegas), a fost construită iniţial pentru testarea avionului american de spionaj U-2. Prin anul 1989, un anume Bob Lazăr, care susţinea că a fost angajat în “Zona 51″, a declarat că acolo se petreceau lucruri ciudate, printre care şi construirea unei nave spaţiale împreună cu… extratereştrii.

Zvonuri despre o conspiraţie între guvernul American şi fiinţe extraterestre existau de multă vreme, însă declaraţia lui Lazăr a fost prima …oficială. Guvernul American a recunoscut existenţa “Zonei 51″ în urma unui proces, dar în continuare toate informaţiile sunt păzite cu străşnicie.

Cine a fost Jack Spintecătorul?

Cazul temutului criminal în serie care a terorizat vreme îndelungată cartierul londonez East End, rămâne una dintre marile enigme ale istoriei.

Ipoteze au fost din abundenţă, dar nici una nu a fost acceptată ca “oficială”. Multă vreme, principalul suspect a fost un anume Francis Tumblety, un american care locuia la Londra în perioada crimelor, arestat pentru comportament indecent. Eliberat, nu se ştie în ce bază, a reuşit să fugă în Statele Unite iar dosarul lui a dispărut în mod misterios.

Toate aparenţele pledau împotriva lui: recunoscut ca obsedat sexual, misogin înrăit, având o atracţie morbidă către grotesc, acasă la el fiind găsită o colecţie de utere extrase chirurgical. Şi totuşi nu se ştie cine a fost Jack Spintecătorul. Tumblety trecea drept un homosexual înrăit, ceea ce nu se potrivea cu profilul psihologic al autorului crimelor cu conotaţie sexuală.

Orientarea sexuală a lui Rudolph Valentino

Sex-simbol al filmului mult, Rudolph Valentino a fost subiectul celui mai mare scandal legat de orientarea sexuală a unei vedete de cinema. Multă lumea l-a considerat bisexual, dar chiar pe patul de moarte, actorul a negat zvonul.

valentino - Secrete moderne, lucruri misterioase din viața noastră

În cartea “Valentino: A Dream of Deşire”, autorul, David Bret, descria lumea homosexualilor, sugerând chiar că Rudolph ar fi avut numeroase legături cu bărbaţi. În afara acestui fapt, se presupune că cele două soţii ale actorului erau şi ele bisexuale. Însă, la fel ca în celelalte cazuri, nimic nu a fost confirmat.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top