Secrete antice! Misterul piramidei Gunung Padang

Faptul că în trecut a existat un şir de civilizaţii extrem de dezvoltate începe să fie un fapt şi nu o ipoteză fantastică.

Despre civilizaţiile dezvoltate din vechime s-au găsit dovezi în toate colţurile lumii. Dovezi care par să dea peste cap total teoriile arheologilor moderni şi să rescrie istoria.

Involuţia acestor civilizaţii este inexplicabilă şi nu se ştie de ce umanitatea nu a mai fost capabilă să ajungă din nou la acest nivel tehnologic. O dovadă a existenţei acestor civilizaţii o reprezintă piramida din Gunung Padang.

Gunung Padang este un complex megalitic situat în provincia indoneziană West Java. Este cel mai mare sit de acest fel din Asia de sud-est şi, potrivit unor cercetări recente, este chiar mai vechi decât piramidele egiptene.

Numele Gunung Padang înseamnă în limba băştinaşilor „Muntele de Lumină” sau „Muntele Iluminării”. Situl arheologic se află la o altitudine de 885 de metri, pe Muntele Padang, lângă satul Karymukti şi este unul megalitic întinzându-se pe o suprafaţă de 25 hectare. Complexul este format dintr-o serie de terase cu pereţi pe piatră, care seamănă cu zidurile de la Machu Pichu, din Peru.

Pentru a ajunge în vârful piramidei trebuie să urci 400 de trepte. Piramida este terasata, terasele fiind acoperite cu pietre de mari dimensiuni, de origine vulcanică. Situl arheologic este unul extrem de complex fiind alcătuit din 4 straturi arheologice de mare valoare. Primul strat datează din jurul anului 600 î.e.n., al doilea din anul 4.900 î.e.n, iar ultimele două sunt mult mai vechi. În anul 2012 s-a realizat o datare cu carbon a monumentelor acestui sit. Rezultatele au demonstrat o vechime de 6.500 de ani a resturilor aflate la 3-4 metri sub pământ, iar cele care se află la 8-10 metri sub suprafaţă având o vechime de peste 12.000 de ani.

Loading...

Construcţiile coboară până la 15 metri în subteran. Conform unei alte testări realizate de Beta Analytic din Miami, Florida structura aflată la o adâncime de 12 metri ar avea o vechime de peste 16.000 de ani. În această perioadă arhipelagul indonezian era parte a unui continent, denumit de arheologi Sundaland, care se pare că a fost acoperit de ape la sfârşitul erei glaciare, când a crescut nivelul mărilor.

Cercetătorul Danny Natawidjaja, geolog la Centrul de Cercetare pentru Geotehnologie din cadrul Institutului Indonezian pentru Ştiinţe, crede că această civilizaţie a fost distrusă de un cataclism, asemeni Atlantidei lui Platon, probabil de creşterea bruscă a nivelului mărilor şi oceanelor de la finalul erei glaciare. „Este greu să ne imaginăm cum era atunci viaţa pe planeta noastră.

O perioadă a cataclismelor la nivel global. Multe specii de animale au dispărut atunci, printre care şi mamuţii. Instabilitatea climei i-a afectat nu doar pe vânătorii-culegători de care vorbesc istoricii, dar a distrus şi o mare civilizaţie, care a fost practic ştearsă din istorie”, a precizat Danny Natawidjaja. Arheologii, coordonaţi de Ali Akbar de la Universitatea Indonezia, au făcut o descoperire destul de interesantă.

Au descoperit aici un material similar cimentului, folosit pentru unele coloane de piatră care fuseseră sparte şi apoi reasamblate. Materialul a fost studiat de o echipă de geologi, condusă de Andang Bachtiar, aceştia aflând mai multe detalii despre compoziţia acestui ciment antic.

Gunung Padang

El conţine 45% fier, 41% dioxid de siliciu şi 14% lut care are în componenţă diferite minerale şi carbon. Materialul astfel obţinut era foarte rezistent şi aderent. Aveau oamenii de acum 13.000 de ani cunoştinţe avansate de metalurgie şi de construcţie?… se pare că da.

Dacă aţi observat această structură a fost suprapusa pe o altă mult mai veche care şi aceea a fost suprapusa pe o alta şi mai veche. Oare cât de veche, încă nu ştie, asta deoarece adevărul de acolo încă nu a fost scos la iveală în totalitate.

loading...

Comentariile sunt închise.