Numit colocvial Norul lui Smith, dupa numele studentului care l-a descoperit, aceasta formatiune gazoasa va intra in coliziune cu galaxia noastra.

Impactul va avea loc peste aproximativ 30 de milioane de ani si va duce la formarea de noi stele. Norul contine suficient gaz pentru a da nastere la 2 milioane de stele cum este Soarele nostru, scrie Business Insider.

Norul, care acum se deplaseaza prin spatiu cu viteza uriasa de peste 1 milion de kilometri pe ora, contine hidrogen, gazul care da nastere stelelor.

Formatiunea a fost descoperita intamplator, in 1963, de studentul Gail Bieger, nascut Smith, care studia astronomia la Universitatea Leiden din Olanda.

Recent, radio astronomul Jay Lockman, de telescopul Green Bank, a calculat traiectoria acestui nor de gaze si a observat ca se indreapta spre galaxia noastra.

Loading...

univers

Cercetatorii de la NASA, care il analizeaza acum cu ajutorul telescopului spatial Hubble, cred ca acest nor a facut candva parte din galaxia noastra, dar la un moment dat a fost aruncat in afara, in urma unui cataclism cosmic imposibil de explicat. La fel de greu de inteles este cum de s-a pastrat intact si doar o mica parte din materia lui s-a disipat in spatiu.

Yoda