Se apropie era glaciara? In 2040 Pamantul va inregistra minime absolute de temperatura

Există încă multe enigme despre modul în care s-a format Soarele și despre fenomenele care se produc și au o influență covârșitoare asupra Pământului. Cum se explică faptul că în ultimii zece ani a început un proces de răcire a Pământului? Ce s-a întâmplat cu Soarele în timpul erelor glaciare? Misterioasele flash-uri pe care le emite pun în pericol sateliții și comunicațiile.De ce?

Misterioasele ejecții pun în pericol Pământul. Pot întrerupe electricitatea într-o țară întreagă.  O dată la 11 ani, Soarele se acoperă cu pete negre sumbre. Fenomenul este studiat din 1919 și astronomii au constatat că în perioada maximă a apariției acestor pete, se schimbă polaritatea câmpului magnetic global, Polul Nord și Polul Sud, din punct de vedere magnetic, își schimbă polaritatea.

Specialiștii spun că plasma solară crează un nou câmp magnetic. De ce se produce acest fenomen, o dată la 11 ani, nu s-a dat un răspuns precis la acest fenomen. Soarele este un sistem complex și turbulent. Este dificil, spun specialiștii, de explicat anumite fenomene. Pământul este fragil la astfel de fenomene și riscurile sunt majore. Sunt cercetători care susțin că Pământul a intrat într-un proces de încălzire la nord și răcire în celelalte zone.Ei dau ca exemplu, în acest sens, desprinderea calotei glaciare. Ea a plecat din Groenlanda și se îndreaptă spre America de Nord și zona eurasiatică.

Conform descoperirilor geologice, acum 12000 de ani, o bună parte din Germania, nordul Franței, Polonia și Rusia erau acoperite de o mare calotă glaciară, care avea o grosime de 3 kilometri. O altă calotă gigantică acoperea America de Nord, aproape în întregime. Marile Lacuri din America de Nord s-au format ca urmare a topirii acestei calote. În timpul glaciațiunii, apa oceanelor a înghețat iar nivelul oceanului a scăzut cu 150 de metrii.

În 11 ianuarie 2015, ziarul Pravda a publicat un articol în care atrage atenția că o nouă eră glaciară de poate instala oricând pe Pământ. Semnele sunt evidente, susține Pravda. În acest sens sunt aduse argumente ca, valul de frig din întreaga lume, activitatea solară este la minimum de câțiva ani. Retragerea calotei glaciare a dus la modificarea relației orbitale dintre Soare și Pământ. Razele solare sunt mai puternice la nordul Pământului, de aici, desprinderea calotei și răcirea climei în celelalte zone ale planetei.

Era-glaciară

O dată la 21000 de ani, axa Pământului se înclină spre emisfera nordică, astfel încât vara începe când Soarele încălzește mai mult partea nordică. În perioada 1790-1830, numită și mica glaciațiune, pe planeta noastră s-au înregistrat cele mai mici temperaturi. Din anul 2005, s-a constatat că temperatura pe planeta noastră este în descreștere, perioadă care se va extinde până în 2040, când scăderile de temperatură vor fi majore. În Yakuția, în ianuarie 2015, s-au înregistrat -70 de grade Celsius. Zona este considerată polul frigului. Astfel de temperaturi nu au mai fost înregistrate de mult timp, spun cercetătorii.


Ne găsești pe Facebook, pe pagina Cultură Generală, pe Grupul Cunoașterii sau pe canalul de Youtube, Efemeride TV!


 

Loading...
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)