Mistere

Sculptura unui chip uman, veche de sute de mii de ani, descoperită pe o plajă din Scoția

Phil McInroy, arheolog de origine scoțiană, în timp ce căuta diverse fosile în apropierea plajei St Andrews East Sands a descoperit una dintre cele mai misterioase și impresionante sculpturi.

Este vorba despre chipul unui om care a fost sculptat într-o piatră imensă. Omul de știință a fost fascinant de această descoperire și imediat după efectuarea sa, a chemat o echipă de arheologi din cadrul Institutului Fife Council pentru a o analiza.

Analizele preliminarii nu au putut demonstra mare lucru și astfel misterul sculpturii continuă să intrige și să nască numeroase întrebări. Cine a putut realiza această operă de artă și în ce perioadă? Părerea arheologilor este că fața umană este extrem de veche și se spune că a fost realizată în urmă cu mai multe sute de mii de ani. Eroziunea chipului uman indică acest fapt, dar până la urmă nimeni nu poate spune cu exactitate vârsta operei de artă.

Și dacă acestea ar fi adevărate, atunci nu putem să ne întrebăm ce fel de oameni sau creaturi umanoide au trăit pe Terra în acea perioadă, în condițiile în care istoria civilizațiilor nu se întinde decât cu câteva zeci de mii de ani în urmă?

De asemenea, există voci care susțin că sculptura în cauză este o altă dovadă vie că în urmă cu mai multe sute de mii de ani, planeta noastră a fost locuită de către civilizații extrem de avansate. Această idee este în contradicție totală nu numai cu teoria evoluționistă, dar și cu informațiile care ne sunt oferite în prezent despre trecutul îndepărtat al acestei planete.

fata umana1 - Sculptura unui chip uman, veche de sute de mii de ani, descoperită pe o plajă din Scoția

În ultimii 100 de ani, numeroase artefacte, vechi de sute de mii de ani sau chiar milioane, au fost descoperite. Pentru că acestea contestă tot ceea ce cunoaște despre evoluția omului pe Terra, au fost fie îndepărtate din centrul atenției publice sau fie aruncate prin subsolurile muzeelor. Probabil că acesta va fi și destinul acestei sculpturi magnifice, realizate acum câteva sute de mii de ani de mâna unei civilizații necunoscute.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top