Mistere

Sculptura ciudată care sugerează că tehnologia avansată a existat pe Terra cu mii de ani în urmă

Nu cunoaștem foarte multe detalii cu privire la civilizațiile antice care au trăit pe Terra. Cele mai comune lucruri, scris în cărțile de istorie, se referă că aceste civilizații au atins un grad al evoluției inferior nouă, după care s-au stins.

Acest aspect este parțial credibil, mai ales când vine vorba despre evoluția tehnologică. Există numeroase texte antice care vorbesc de exemplu despre arme mortale, mult mai puternice decât bombele din ziua de astăzi, sau chiar despre celebrele avioane Vimana, care erau capabile de zboruri intergalactice. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că nicio civilizație din trecut nu a reușit s-o depășească pe a noastră când vine vorba despre tehnologie. Oare de ce?

O sculptură ciudată, realizată în Grecia antică, în jurul anului 100 î. Hr., pare să-i contrazică pe acești specialiști. Sculptura este de-a dreptul bizară, pentru că după cum se poate observa, un om sau un servitor ține în mână un laptop pentru o zeitate.

Pornind de la această imagine incredibilă, nu puțini au fost cei care au susținut că aceasta este o dovadă vie că în trecut a existat tehnologie similară cu cea din prezent. Bineînțeles că este imposibil de crezut că această tehnologie să fi fost creată de mâna omului, dar lucrurile se schimbă atunci când în joc intră și zeii.

Este posibil ca obiectul din mâinile muritorului să reprezinte un laptop, dar tehnologia să aparțină zeilor coborâți din ceruri. Interesant mai este faptul că dispozitivul are două găuri la bază, ceea ce ne poate duce cu gândul la mufele USB.

Pe de cealaltă parte, există numeroși sceptici, care consideră că este vorba despre o cutie sau chiar o tavă. Dacă această teorie era reală, atunci de ce zeitatea privește atent în partea de sus a dispozitivului, adică în ecran?

loading...

În aceeași ordine de idei, Erich von Däniken a dezvoltat această ideea și a scris într-un dintre cărțile sale că în Antichitate tehnologie avansată exista pe Terra și aceasta a fost adusă de zei. De exemplu, în Oracolul din Delphi, locul în care oamenii puteau intra în contact cu divinitatea, se regăseau mai multe dispozitive de acest gen care permitea comunicarea wireless. În acest fel, preoții care aveau acces în interiorul oracolului puteau comunica cu zeii și chiar vedea viitorul.

Ancient Technology - Sculptura ciudată care sugerează că tehnologia avansată a existat pe Terra cu mii de ani în urmă

Această teorie nu a fost niciodată demonstrată, dar în contextul actual pare plauzibilă. Nu trebuie să uităm faptul că numeroase alte dispozitive misterioase au fost descoperite pe teritoriul actual al Greciei și care ridică și în prezent numeroase semne de întrebare. Unul dintre acestea este mecanismul Antikythera, considerat cel mai vechi dintre calculatoare.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top