Școala lui Pitagora, secrete și valori

Numele lui Pitagora provine de la Pythia, cea care i-a prezis venirea pe lume. Pitagora a fost întemeietorul unei importante școli, unde tineri cu aptitudini veneau să cunoască secretele cunoașterii.

Discipolii trebuiau să treacă cinci etape importante, timp în care puteau să nu-și vadă mentorul niciodată. Pentru Pitagora, cifra cinci reprezenta perfecțiunea, simbolul fiind steaua cu cinci colțuri, de aici și cele cinci etape ale inițierii.

Fiecare discipol era obligat să respecte reguli stricte. Erau evitate anumite alimente, masa era servită în comun, dimineața începea cu plimbări lungi și cu salutul soarelui. Discipolii erau inițiați prin diferite ritualuri, în care focul era elementul primordial. La cursurile la care participau, discipolii nu aveau voie să scrie, trebuiau să asculte și să rețină. Mai târziu, ei transmiteau cunoștințele tot verbal.

Discipolii treceau prin mai multe probe, cea a tăcerii, a meditației, purificarea fizică și morală. Pitagora este primul înțelept care a făcut legătura între valorile europene și cele egiptene. El a fost un teoretician desăvârșit al numerelor. El s-a numit filosof, adică cel care vrea să afle. Până la vârsta de 34 de ani a călătorit în diferite colțuri ale lumii. S-a reîntors la Samos, locul de naștere, unde a fondat faimoasa școală.

Fiind un orator desăvârșit, într-o singură zi a strâns peste 600 de discipoli, tineri care voiau să-i urmeze învățăturile. De-a lungul vieții, Pitagora a încercat să dezlege misterul cifrelor.

Pentru el, fiecare cifră avea un sens, un simbol. Cifra 7 era motorul vieții care se compunea din cifra trei, natura triplă a spiritului și cele patru elemente ale materiei, pământ, aer, apă, foc.El considera că în spatele cifrei șapte se află Dumnezeu care a creat lumea în șase zile și în a șaptea s-a odihnit.

Loading...

Cifrele și numerele ascund informații, energii și vibrații. Peste 20 de ani, Pitagora i-a petrecut în Egipt unde a studiat numerele.Adunând ziua de naștere, luna și anul nașterii se obține o cifră care are o semnificație aparte conform studiilor realizate de Pitagora.

Cifra 1, reprezintă încredere, stăpânire de sine, dorința de a conduce.

Cifra 2, reprezintă comunicare, sensibilitate, dualitate

Cifra 3, reprezintă spirit practic, extrovertire, entuziasm.

Cifra 4, reprezintă muncă, ordine, rigoare, autodisciplină.

Cifra 5, reprezintă mobilitate, aventură, adaptabilitate.

Cifra 6, reprezintă armonie, stabilitate, familie.

pitagora

Cifra 7, reprezintă viață interioară, introspecție, căutări și răspunsuri.

Cifra 8, reprezintă realizări materiale, curaj, energie.

Cifra 9, reprezintă altruism, vis, idealism, emoție.

loading...

Comentariile sunt închise.