SCHIZOFRENIA, BOALA CARE PERMITE CONECTAREA LA O ALTĂ DIMENSIUNE

Schizofrenia este o boală evolutivă, care cu toate că s-au făcut progrese în lumea medicală, rămâne un mister. Revista Biological Psychiatry a publicat un articol semnat de un reputat specialist, care susține că această gravă boală a apărut o dată cu omul modern.

Cauzele producerii acestei boli rămân necunoscute, însă se presupune că, anumite mutații genetice o generează. S-a emis ipoteza că, omul modern, în procesul său de dezvoltare, atunci când a învățat să vorbească, când aptitudinile cognitive s-au dezvoltat, s-au produs mutații care au generat producerea schizofreniei.

S-au efectuat comparații între genomul omului de Neandertal și al unui om modern. S-au constat mai multe mutații genetice care au intervenit pe măsură ce omul a evoluat.

Schizofrenia este o boală a omului modern, pe care strămoșii noștri nu au cunoscut-o. Schizofrenia produce o interpretare eronată a realității, completată de un comportament agresiv, ciudat, de multe ori ireal.

Etimologic, provine din limba greacă unde înseamnă fractură. Factorii care conduc la această boală pot fi genetici, neurobiologici, psihologici, sociali.

Există o listă lingă de personalități care au suferit de această boală. Facem referire la Socrate, van Gogh, Newton, Kafka, Schumann și alți mari matematicieni, unii laureați ai premiului Nobel.

Schizofrenia este o boală stigmatizată de cei din jur și greu abordabilă de medici. Celebrul pictor van Gogh a suferit de această boală și cu toate acestea, opera lui are peste 2000 de picturi și desene excepționale. La vârsta de 37 de ani se sinucide. Asupra familiei sale a existat un fel de blestem genetic.

Fratele său, Cornelius s-a sinucis, sora sa, Wilhelmina a fost internată în spitale psihiatrice, fratele său, Theo, a suferit de depresie.

S-a spus despre van Gogh că este sufletul damnat al picturii. Socrate este cunoscut ca fiind creatorul filosofiei morale. El nu a lăsat texte, în schimb, discipolii săi, Platon, Xenofon, Aristofan au fost continuatorii ideilor lui.

Socrate moare în anul 399 î.Hr. El este acuzat că nu recunoaște același dumnezeu cu cel recunoscut se stat, adică dumnezeul atenian. El inventa divinități.

SCHIZOFRENIA - SCHIZOFRENIA, BOALA CARE PERMITE CONECTAREA LA O ALTĂ DIMENSIUNE

Este judecat și condamnat la moarte. Sunt specialiști care susțin că, schizofrenia este asociată cu geniul. Gena care mărește capacitatea creierului produce și schizofrenia. De la geniu la nebunie sau de la nebunie la geniu, nu este decât un pas?

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns