Take a fresh look at your lifestyle.

Scheletul unui dragon a fost descoperit in China

Un pescar din provincia Shandong, China, a prins ceva neobișnuit în plasele sale, scheletul unui animal ciudat. Imediat după marea captură, a alertat autoritățile locale care au venit să ridice scheletul și să-l ducă în laborator pentru cercetări amănunţite.

Rezultatele au fost de-a dreptul fascinante pentru că cercetătorii sunt de părere că acest schelet a aparținut unui dragon. Imediat după ce anunțul a fost făcut, mai multe voci au sugerat că scheletul pare prea perfect și că ar fi făcut manual din lemn. Biologii susţin că scheletul descoperit în adâncuri este din os și are 153 de articulații și a aparținut unui dragon.

Dragonul este o creatură mitologică de obicei descrisă ca fiind un șarpe mare și puternic sau o altă reptilă cu abilități magice și spirituale. Creaturi mitologice având câteva sau multe din caracteristicile tipice asociate dragonilor sunt comune în toate mitologiile lumii.

schelet dragon

Simbol al vieții în China, animal protector în Indonezia, păzitor al săbiilor în Japonia, malefic și viclean în Europa, dragonul se întâlnește în numeroase mituri și legende. De obicei, dragonii din est, dragonii chinezești sunt ființe benefice ce aduc noroc. În mitologiile vestice, ca cea greacă sau cea celtică, dragonul este o încarnare a răului. De asemenea în mitologia persană dragonul este malefic. În mitologiile băștinașilor americani, dar și în estul Asiei, ei sunt văzuți că forțe primare ale naturii și ale universului. Sunt asociați cu înțelepciunea – sunt mai inteligenți ca oamenii – și cu longevitatea. De asemenea, pot avea puteri magice și supranaturale și sunt reprezentanți ai mediului acvatic. Ei personifică apa, fântânile, ploile și râurile. Unele culturi înzestrează dragonii cu darul vorbirii.

Sunt de obicei înfățișați ca niște șerpi sau șopârle de dimensiuni mari, uneori împrumutând și trăsături de pasăre de pradă. Au corpuri alungite, solzoase, clocesc ouă. Dragonii au aproape întotdeauna ochi mari, trăsătură care stă la originea cuvântuluidragon” în multe culturi. Adeseori, dar nu întotdeauna, au aripi și răsuflare incandescentă.

Loading...
loading...