SCENARII APOCALIPTICE DESPRE SFÂRŞITUL LUMII

SCENARII APOCALIPTICE DESPRE SFÂRŞITUL LUMII

Specialiştii ne asigura că soarele va muri abia peste 5 miliarde de ani. Combustibilul lui, hidrogenul, se transforma în heliu ca urmare a unui proces de fuziune nucleară. Diametrul lui va ajunge la dimensiuni gigantice și va distruge planete precum Mercur, Venus, Marte.

Și asupra planetei noastre consecințele sunt dezastruoase. Temperaturile vor fi extrem de mari care vor genera secarea mărilor și a oceanelor.

Profeţiile despre apocalipsă au stârnit interesul oamenilor de știința. Scenariile privind sfârșitul lumii iau în calcul și activitatea soarelui. Dar pentru că se presupune că soarele mai are o activitate de câteva miliarde de ani, ar trebui să ne întrebăm ce s-ar putea întâmpla cu planeta noastră în următorii ani.

Oamenii de știința au analizat riscurile apocaliptice și au realizat o listă cu mai multe scenarii posibile. Un prim scenariu face referire la o epidemie mondială. Este cunoscut faptul că o simplă gripă poate combina trăsături de la diverşi viruşi foarte agresivi. Viruşii se răspândesc foarte rapid în zonele intens populate.

Poate că cel mai apocaliptic scenariu este cel în care inteligenţa artificială ar prelua conducerea lumii. Există mulți oamenii de știința care au atras atenția asupra acestui pericol. Oamenii ar putea deveni o simplă unealtă în faţa acestei puteri care ar deveni necontrolabila.

Cei care susțin acest scenariu au adus în discuție ipoteză conform căreia civilizaţii extraterestre au sfârșit prin a fi dominate sau înlocuite de inteligenţă artificială.

O problemă cu care deja omenirea se confrunta este pericolul biologiei sintetice prin care se creează dispozitive sau sisteme biologice. Crearea genetică a unor super-organisme poate avea drept ținta chiar omenirea. Organismele modificate genetic sunt o problemă cu care deja ne confruntăm.

Eliberarea accidentală sau cu intenție din laboratoare a unor super-organisme ar putea duce la un război biologic.

rp_apocalipsa.jpg

Un alt scenariu catastrofal pentru omenire este impactul cu un asteroid. Un asteroid cu o lungime de 5 km poate distruge o țara precum Olanda și poate genera o energie de 100000 de ori mai mare ca cea a unei bombe nucleare.

De câteva decenii, omenirea este cuprinsă de frica unui război nuclear. Estimările arată ca potențialul producerii unui război nuclear deliberat sau accidental este de 10%.

CATEGORIES
Share This
>