SCARA LUI KARDASHEV, TIPURI DE CIVILIZAȚII EXTRATERESTRE

Fizicianul rus Nikolai Kardashev a făcut o clasificare a civilizațiilor extraterestre, dezvoltând și argumentând fiecare clasificare în parte. În opinia lui Kardashev, aceste civilizații iau energie din propria planetă, din stele sau din galaxie.

Civilizații de tip 1

Aceste civilizații au obținut energie din toate formele posibile de pe planeta lor, pe care o numim planeta mamă. Aceste civilizații pot schimba clima de pe planeta lor. Cerințele acestei civilizații sunt foarte mari, încât toate sursele de energie de pe planetă sunt în curs să se epuizeze. Kardashev consideră că civilizația noastră va atinge acest punct în 2200. Alți fizicieni consideră că civilizația noastră ar fi de tip 0, pentru că tehnologia pe care o avem în acest moment, este departe de a întruni condițiile impuse de tipul 1.

Civilizații de tip 2

Sunt civilizații care pot obține energie de pe steaua de referință a planetei lor, în cazul nostru Soarele. Pentru a supraviețui, civilizația are nevoie de alte surse de energie, pentru că cele de pe planeta mamă s-au epuizat.

Civilizații de tip 3

Aceste civilizații sunt capabile să exploateze energie dintr-o galaxie. Energia pe care le-ar da-o o singură stea, nu este suficientă. Practic ei au atins un nivel de dezvoltare colosal. Se pot deplasa oriunde în galaxie și pot lua energie de unde vor.

Kardashev susține că aceste civilizații au în subordine civilizațiile de tip 2, care sunt organizate în confederații, care alcătuiesc un imperiu galactic. Civilizația suverană a acestui imperiu galactic este civilizația de tip 3.
Mulți fizicieni și-au pus întrebarea dacă aceste civilizații trăiesc în armonie sau sunt într-un conflict cosmic?
Această clasificare a fost numită Scara lui Kardashev și a fost întocmită în 1964.

Într-un articol publicat în 1982, Kardashev își expunea pesimismul cu privire la posibilitatea ca civilizația noastră, cu mijloacele pe care le avem și cu nivelul tehnologiei la care suntem, să putem descoperi vreo civilizație. El susține că o altă civilizație mult mai avansată decât noi, ne va descoperi sau poate ne-a descoperit deja. Carl Sagan a fost un fizician american care a completat studiul lăsat de Kardashev. El a avansat ideea că în galaxia noastră există peste un milion de civilizații dezvoltate.

Sagan a fost primul fizician care a avansat ideea că pe planeta Europa, satelitul lui Jupiter, se află un ocean de apă sărată, cu o lungime de până la 90 de kilometri, sub calota glaciară. Tot el este primul care a susținut că pe planeta Titan, satelitul lui Saturn, există importante cantități de apă. Cele două teorii s-au adeverit în 2004, după moartea sa.

Revenind în zilele noastre, putem să afirmăm că specialiștii descoperă aproape în fiecare zi exoplanete, de talia planetei noastre, unde este posibil să existe forme de viață.  O echipă internațională de fizicieni pune la punct un proiect, în care va fi utilizat un telescop cu raze infraroșii, cu ajutorul cărora vor fi detectate planetele pe suprafața cărora există căldură și implicit viață. Telescopul va avea dimensiuni uriașe. Diametrul său va fi de peste 74 de metri, iar costurile sunt uriașe.

reptilieni

Toți cercetătorii sunt de acord că există viață intraplanetară, dar nu pot răspunde la întrebarea de ce aceste civilizații nu au intrat în comunicare cu pământenii. Unii susțin că extratereștrii se mulțumesc să ne urmărească sau să ne monitorizeze, alții susțin că ei sunt deja implantaţi pe Pământ și că așteaptă momentul invaziei.


Ne găsești pe Facebook, pe pagina Cultură Generală, pe Grupul Cunoașterii sau pe canalul de Youtube, Efemeride TV!


 

Loading...
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)