Sanatate

SAREA, PURIFICARE ȘI ENERGIE

Slănic Prahova este o stațiune unică în lume prin Muntele de Sare care se află în imediata apropiere. Măsurătorile au arătat că muntele are capacități energetice deosebite. În Slănic Prahova se află cea mai mare salină din Europa.

În secolul al XVII-lea, spătarul Mihai Cantacuzino a cumpărat moșia Slănic pentru care a plătit 700 de talere. Câțiva ani mai târziu, spătarul hotărăște să doneze moșia și ocnele de sare Mănăstirii Colțea.

După anul 1943, au început exploatările de sare. Volumul escavat a fost imens, 2,9 milioane de metri cubi, formându-se cavități imense, la o adâncime de peste 200 de metri.

Temperatura din interiorul salinei este constantă, 12 grade Celsius, iar aerul are o puritate excepțională, fiind lipsit de radiații și poluare.

Încă din anii 50, Muntele de Sare este declarat rezervație naturală geologică. Acesta s-a format în urma prăbușirii unei galerii. În interiorul muntelui se află Grota Miresei care s-a format în anul 1914, ca urmare a unei prăbușiri. În anul 1920, o tânără a decis să se arunce în această grotă, la patru zile după nunta sa.

La români există un obicei care vine din negura timpurilor, un obicei precreștin, de a primi oaspeții cu pâine și sare. Sarea era considerată o adevărată avuție în Antichitate, fiind unul dintre cele mai scumpe produse. Sarea are o valoare simbolică în multe culturi ale lumii. Ea este deosebit de importantă în ritualuri și în purificarea organismului și a casei.

loading...

La români, sarea are o valență de legătură a frăției. Se mai spune că sarea are proprietăți de purificare a corpului uman și a animalelor.

loading...
To Top