The news is by your side.

Saracia reduce nivelul inteligentei. Iata unde se situeaza Romania!

0

Cercetătorii au elaborat un nou studiu prin care au demonstrat că sărăcia este la fel de nocivă ca și alcoolismul sau lipsa somnului atunci când vine vorba despre nivelul inteligenței. Cu cât nivelul sărăciei este mai mare cu atât creierul este mai puțin antrenat și devine leneș și astfel se înregistrează un nivel mai scăzut al IQ-ului.

Cercetătorii au arătat că oamenii săraci au tendința să-și consume energia cu privire la plata facturilor și optimizarea cheltuielilor și uită cu desăvârșire să-și antreneze creierul în alte domenii. Aceasta este cauza pentru care acești oameni au tendința să facă mai multe greșeli în viață și trag după sine consecințele. Astfel, se înregistrează un cerc vicios care atrage în general oamenii săraci, din care pot să mai iasă cu greu sau deloc.

Unul dintre autorii studiului, Anandi Mani, din cadrul Universității din Warwick, Marea Britaniei, crede că problema sărăciei afectează din ce în ce mai mulți oameni și din această cauză nivelul inteligenței la nivel global este în continuă scădere.
Inițial, studiul a pornit de la chestionarea a peste 400 de peroane, care au fost puse să se gândească la soluționarea problemelor financiare. Voluntarilor li s-au aplicat 2 teste IQ. Dacă inițial s-a înregistrat un anumit nivel mulțumitor, la cel de-al doilea test s-a înregistrat o scădere dramatică a nivelului inteligenței.

A doua etapă a studiului a constat testarea unor fermieri, cultivatori ai trestiei de zahăr. Primul test IQ s-a efectuat chiar înainte ca producția să fie vândută, atunci când veniturile oamenilor erau destul de mici, iar cel de-al doilea imediat după momentul în care fermierii și-au încasat banii pe producție. Chiar dacă pare incredibil, diferențele nivelul inteligenței a fost una uimitoare. Oamenii, mai relaxați au părut mai inteligenți atunci când aveau banii în conturi.

Sărăcia în România

România are cel mai ridicat nivel de sărăcie în rândul tinerilor angajaţi cu vârste între 18 şi 24 de ani – 30,7%, faţă de 11,2%, în UE. Acest fapt este unul dramatic și măsurile protective au uitat să apară în ultimii 20 de ani.

Un alt domeniu de intervenţie este excluziunea socială – peste o treime dintre tineri sunt la risc de excluziune, adică 40,3%, faţă de 24,3% în UE.

harta-saraciei2-400x194 Saracia reduce nivelul inteligentei. Iata unde se situeaza Romania!

Un alt domeniu de intervenţie face referire la educaţia nonformală şi cultură, întrucât 87% dintre tineri nu au participat niciodată la ateliere de creaţie, 84% nu au luat parte niciodată la o conferinţă sau dezbatere, iar 92% nu au participat la un schimb internaţional de tineret.

După cum se poate observa pe harta sărăciei atașată, populația lumii care trăiește în nord este mai bogată decât cea care trăiește în sud. De asemenea, România este menționată cu o pată galbenă, care semnifică o rată a sărăciei de 20-30%, în comparație cu vecinii noștri care sunt marcați cu albastru, ceea ce înseamnă că sunt mai bogați decât noi. De aici putem să deducem și faptul pentru care nivelul inteligenței este atât de mic în rândul compatrioţilor noștri.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și