The news is by your side.

Sandy, insula fantoma din Australia

0

Insula Sandy a fost amintită în diverse studii și cercetări efectuate de oamenii de știință din ultimul deceniu. Era o insulă destul de mică, aflată în zona Pacificului de Sud, chiar la jumătatea distanței dintre Australia și Noua Caledonie. Spre surprinderea tuturor, Sandy nu mai este de găsit. Parcă s-a evaporat din locul în care fusese descoperită cu mulți ani în urmă și nimeni nu își poate explica ceea ce s-a întâmplat.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Sidney a pornit spre locul unde se afla localizată insula, dar spre surprinderea tuturor ea nu mai exista. Maria Seton, unul dintre oamenii de știință care a pornit în misiunea de cercetare a declarat că se aștepta să găsească o insulă și nu apă de o adâncime de 1400 metri.

insula-sandy Sandy, insula fantoma din Australia

Insula se poate observa pe Google Earth, dar este însemnată și pe toate hărțile lumii. Ne-am dus să verificăm ce s-a întâmplat și spre surprinderea noastră nu mai există nicio insulă. Suntem puțin confuzi de această situație„, a declarat Seton.

Ziarele australiene au raportat ca insula ar sta ascunsă sub apele oceanului, sau pur și simplu a devenit o insulă invizibilă. Însă concluzia este foarte clară, Sandy nu mai există indiferent de ceea ce s-ar fi putut întâmpla cu ea.

Un reprezentant Google Earth, contactat de presa australiană, a declarat că în momentul în care se întocmeşte harta sunt consultate și alte surse demne de luat în considerare și dacă această insulă a fost consemnată pe harta lumii atunci este normal să apară şi pe harta lor.

Această situație este fără precedent pentru că în istoria omenirii nu a mai dispărut niciun teritoriu fără motiv real. Este clar că lumea este într-o permanentă schimbare, cauză pentru care în viitor putem să ne mai aşteptam la fenomene similare.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și