Șamanismul, o forță de vindecare ascunsă de ochii oamenilor de rând

Șamanismul, o forță de vindecare ascunsă de ochii oamenilor de rând

Șamanismul a luat naștere în Asia Septentrională, în nordul îndepărtat. Din cauza climatului neospitalier, nu au putut fi realizate studii.

Mircea Eliade spunea, prin vocabula şaman se înțelege orice magician, vrăjitor, medicine-man său persoana extatică, întâlniți de-a lungul istoriei. Şamanismul propriu-zis reprezintă un fenomen religios care se manifesta pe teritoriul Siberiei și al Asiei Centrale.

În timp, şamanismul a suferit puternice influente meridionale, în special, lamaiste. Orice tip de şaman beneficiază de o instrucție dubla. Prima este de ordin extatic, vise, transe și a doua de ordin tradiţional, tehnici de lucru. În Siberia, la voguli, şamanismul este ereditar, transmis pe linie feminină. La ostaticii orientali, şamanismul reprezintă un dar divin care vine odată cu nașterea.

Originea șamanismului


Și pe teritoriul vechii Dacii a existat o puternică tradiție șamanică. Gânditorul de la Hamangia este una dintre aceste probe. Cele două statui reprezintă un bărbat și o femeie în două posturi diferite, care redau vindecarea.

Eliade considera că şamanismul are la origine un fenomen arctic, datorat influentei mediului cosmic asupra labilităţii nervoase a locuitorilor. Frigul excesiv, nopţile lungi, pustietatea și singurătatea, lipsa vitaminelor ar fi dus la crearea unor labilităţi nervoase. Singura deosebire dintre un şaman și un epileptic ar fi aceea că ultimul nu-și poate provoca transa printr-un act de voința.

Ritul iniţierii extatice reprezintă simboluri diferite, precum, sfârtecarea trupului urmat de regenerare, ascensiunea la cer, convorbirea cu divinităţile și spiritele, coborârea în iad.

Șamanismul

Şamanul are capacitatea de a trece de la o regiune cosmică la alta. Şamanul este un ales care poate comunica cu divinitatea și spiritele.
Eliade considera că există trei mari regiuni cosmice, care pot fi traversate succesiv, pentru că sunt legate între ele printr-un ax central, care trece, printr-o deschizătură, gaură, pe unde zeii coboară pe pământ, iar morții coboară în subteran. Prin aceste deschizături, sufletele şamanilor își iau zborul spre cer sau poate cobora în infern.

Cifrele magice ale șamanismului


Pentru şamani, există trei cifre magice, șapte, noua și trei. Arborele cosmic are șapte crengi care reprezintă șapte ceruri planetare. Cifra trei reprezintă regiunile cosmice, iar cifra nouă reprezintă divinităţile.

Mulţi oameni aflaţi în suferinţa își caută vindecarea în forțele benefice ale şamanilor din Altai. Şamanul mijloceşte transferul de energie dinspre natura spre cel bolnav. Prin energia lor, samanii deschid căi spre comunicarea cu lumea spirituală.

Puterile şamanului sunt considerate ca fiind un dar ereditar. Cu toate acestea, şamanul trebuie să aibă un semn distinct din naștere, cum ar fi, șase degete sau un semn care îl face diferit faţă de celelate persoane.

Studiile recente au relevat că un şaman poate să bată tamburina cu bătăi între 4 și 7 pe secundă. Acest ritm coincide cu frecvenţa impulsurilor electrice produse de creierul uman. În mai puțin de zece minute, se induce starea de hipnoză sau transa.

Lumea interzisă a profanului


Deșertul Gobi este un teritoriu imens, de două ori mai mare decât Franța, caracterizat printr-un climat ostil și furtunile de nisip.

Etnologul american W.S. Lewis a efectuat o călătorie în deșertul Gobi, încercând să reconstituie traseul pe care l-a efectuat Molotov, adversarul numărul unu al lui Hrusciov, care a căutat ajutor divin la șamanii din deșertul Gobi, precum împăratul Alexandru cel Mare.

Molotov l-a contactat pe Bogdo Geghen, numit ultimul pontif lamas al Asiei Centrale, despre care se spune că i-a asigurat imunitate și putere mulți ani.

Șamanismul

Despre șamanii din deșertul Gobi se spune că sunt maeștrii lumii. Djebutsung este unul dintre maeștrii lumii, recunoscut și de către autoritățile din Mongolia. Chiar și Vaticanul a recunoscut puterile sale excepționale. Despre șamani se spune că au legături cu Universul și au puteri supranaturale.

Istoricul Charles Carrega susținea că Ginghis Han a reușit să creeze un imperiu imens cu ajutorul preoților lamas și a șamanilor. Și Hitler a fost interesat de puterea șamanilor. El a trimis o echipă de cercetători, dar șamanii au refuzat orice contact.

Învățături șamanice


Cei care au reușit să intre în contact cu șamanii susțin că aceștia au 226 de cărți din care au învățat să aibă puteri excepționale. Mai mult, puterea magică se materializează cu ajutorul unui obiect de cult, dar și cu un inel care ar fi aparținut lui Ginghis Han.

Șamanii susțin că acum 3500 de ani, deșertul Gobi a fost populat de Dravidieni, o civilizație care își are origini în cosmos. În prezent, zone întinse din deșert sunt militarizate și ca urmare, accesul este interzis.

Cele mai multe observații ale misteriosului obiect cosmic numit Cavalerul Negru au fost realizate în deșertul Gobi. Primele observații au fost realizate în anul 1957. Șamanii susțin că Dravidienii au ajuns pe Pământ cu ajutorul lui.

Șamanii practică tehnici magico-religioase. Ei sfidează legile naturii și ale științei. Biserica a interzis aceste practici. Singurele zone unde se mai practică aceste practici sunt Siberia, Finlanda, Groenlanda, Nepal, Canada, Africa, zona Amazonului.

Șamanismul are o vechime de peste 20000 de ani. Practica șamanismului cuprinde tehnici și ritualuri care au ca scop autovindecarea, cunoașterea, integrarea omului în viața divină.

Puterile ireale ale șamanilor din Deșertul Gobi


Deșertul Gobi este o zonă la fel de misterioasă ca și Tibetul. Ca suprafață este de două ori mai mare ca suprafața Franței. O zonă ostilă ca și climă, cu furtuni de nisip, în care numai triburile nomade și-au găsit locul.

Șamanismul

O întâmplare cel puțin stranie este cea a țarului Alexandru I, care după moartea sa, în anul 1825, a fost văzut de către populație sub o nouă identitate, Feodor Kumitch.

Este cunoscut faptul că acesta a avut o relație apropiată cu șamanii din podișul Gobi. La Kremlin, în arhiva Romanovilor, există documente care susțin cele de mai sus. S-au pus multe întrebări cu privire la puterea preoților lama, din Mongolia.

Există cu adevărat un Maestru al Lumii care conduce lumea?

Numele acestuia este Djebtsung și nu a fost recunoscut ca lider spiritual de către autoritățile comuniste din Mongolia. Cercetătorii occidentali care au fost interesați de puterile lui Djebtsung s-au deplasat în Mongolia, unde l-au contactat. Clarviziunile acestuia dar și profețiile lui, i-au făcut pe specialiști să afirme că acesta are puteri excepționale.

În marea din apropierea deșertului Gobi, pe Insula Albă, există o comunitate de șamani cu puteri excepționale. Oamenii de rând au părăsit aceste zone, pe care le consideră blestemate de Dumnezeu.

Se spune că în deșertul Gobi a avut loc o calamitate, acum 8000 de ani, care a îndepărtat populația de aceste ținuturi. Au rămas șamanii și liderii spirituali, care în condiții austere au reușit să supraviețuiască.

Liderii lumii apelează la șamani

Marii lideri comuniști ai URSS au fost atrași ca un magnet de această comunitate. După vizitele pe care le făceau se întorceau la Kremlin mult mai puternici și intangibili.

Molotov, mâna dreaptă a lui Stalin, făcea vizite la șamani, în mod regulat. Puterea și influența sa asupra lui Stalin erau enorme. Se spune că el devenise intangibil grație șamanilor.

În anul 1960, după moartea a doi generali ruși, URSS hotărăște testarea unei bombe atomice, la granița cu Mongolia, în deșertul Gobi. Testarea s-a efectuat în apropierea locului unde comunitate de șamani se retrăsese.

Consecințele au fost majore. Mulți șamani au murit după acest test. Radioactivitatea a fost așa de mare, încât locuitori aflați la distanțe de sute de kilometri au murit.

Hrușciov, președintele URSS, a cunoscut aceste consecințe, dar a vrut să distrugă preoții și șamanii din Mongolia, care aveau legături strânse cu oamenii politici de la Kremlin. Subalternii care se întâlneau cu șamanii reveneau la Kremlin mult mai puternici și mai de temut.

Șamanismul, adevăratul subtil al umanității


Acum câteva decenii, lumea științifică a început să fie interesată de șamani, persoane care prin practici magico-religioase sfidează legile naturii și ale științei. Pentru că șamanismul a fost mult timp neînțeles, mulți l-au contestat și disprețuit.

În Evul Mediu, șamanismul era confundat cu magia neagră. Toate practicile din afara ritualului catolic au fost interzise. Specialiștii au estimat că șamanismul este o practică veche de 40000, urme ale acestei practici au fost descoperite pe tot globul. Dacii, strămoșii noștri, excelau în practici șamanice care aveau ca scop autocunoașterea, vindecarea, comuniunea omului cu divinitatea.

Primii care au utilizat practici șamanice au fost populațiile siberiene. Fiind izolați de lume, șamanismul a fost descoperit foarte târziu de lumea occidentală. Ritualuri șamanice au fost descoperite și la eschimoși, laponi, indienii din America de Nord, Indonezia și Oceania.

Șamanismul la daci

Descoperirea ansamblului cunoscut sub denumirea de Gânditorul de la Hamangia a redeschis discuția cu privire la filonul tradiției șamanice la daci. Șamanii purtau denumirea de solomonari și au fost primii inițiați în misterele lui Zamolxe.

Șamanismul

Un solomonar își câștiga puterile prin etape inițiatice foarte dure. El deținea arta unor tehnici secrete și utiliza obiecte magice. Aflat în transă, solomonarul avea clarviziuni, puteri de a vindeca, de a citi gândurile altor persoane.

Șamanul, cel ce vede în întuneric

Șamanismul nu este o religie, iar șamanul nu este un preot. Șamanul este un sacerdot care intră într-o stare psihică specială și comunică cu spiritele. Pentru multe comunități șamanul este factorul stabilizator. Căzut într-o transă extatică, șamanul călătorește în domeniul astral unde întâlnește divinitățile. Legătura cu lumea astrală este foarte primejdioasă, în sensul că șamanul trebuie să gestioneze aceste legături.

Șamanul are acces la trei zone ale cosmologiei, pământul, cerul și lumea de jos care sunt conectate printr-o axă centrală. Șamanul are acces la informații care nu sunt disponibile în lumea materială. În starea de extaz, șamanul vede, aude, simte lumea de dincolo.

Șamanii sunt considerați ca venind din lumea de dincolo prin reîntrupări. Ei au spirite pătrunzătoare precum cele ale animalelor și plantelor și intră în comunicare cu lumea astrală prin ferestre spațio-temporale.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (1)
  • ATYNUS PANDELE 2 luni

    WOW, FANTASTICA ACEASTA LUME, M A CUCERIT MEREU . CAND SUNT IN NATURA INCERC SA MA APROPII DE EA , DE ANIMALE , DE COPACI . AM SENZATIA CA IN NATURA MA VINDEC . MULTUMESC .