ȘAMANII, CONDUCĂTORII DIN UMBRĂ AI MONGOLIEI

Mongolia ca și Tibetul este o țară prea puțin cunoscută, plină de mistere, tradiții, sacralitate. În Mongolia, religia dominantă este lamaismul, ca și în Tibet. Mongolezii sunt convinși că, Maestrul Lumii, cel care se află în munții sacrii, conduce lumea.

Șamani, lamas, preoți, sunt câteva caracteristici ale vieții spirituale și religioase ale Mongoliei. Hitler a fost fascinat de cultura Mongoliei, a trimis mulți oameni de știință care aveau un scop precis, descifrarea unor mari enigme privind ocultismul și sacralitatea.

Șamanii mongolezi nu au dezvăluit aceste secrete germanilor. Nici bolșevismul, comunismul nu au putut pătrunde în tainele acestei religii, cu toate că, țelul lor era să o distrugă. În cultura lor, mongolii sunt convinși că, oameni care au venit din cer, în Insul Albă de lângă deșertul Gobi, au adus cu ei cunoașterea și sacralitatea.

În februarie 1960, sovieticii au efectuat teste nucleare la granița cu Mongolia. Rezultatul a fost dezastruos. Mii de persoane au murit, dar totul a fost ținut departe de ochii presei occidentale. Ea un atac adus populație care a refuzat comunismul și uciderea unei religii.

La puțin timp după aceste teste nucleare, în Mongolia au fost înregistrate multe nașteri, în urma cărora s-au născut copii cu malformații, numiți monștri.  Religia mongolilor este dominată de șamani, care se opun unor percepte introduse de lamaism.

Loading...

În anul 1911, Mongolia devine independentă și îl proclamă pe Bogdo Gegen, al optulea Buddha în viață. În anul 1924, cizma comunistă pune stăpânire pe Mongolia și se încearcă o eradicare a lamaismului și a adepților săi.

Șamanii consideră că, spiritele sunt entități vii. Ele nu aparțin morților, fac parte din viața lor cotidiană. Îi îndrumă unde să vâneze, deciziile pe care trebuie să le ia. Spiritele reprezintă echilibrul dinte Univers și Pământ. De curând, în Mongolia a fost descoperit corpul mumificat al unui preot lamaist. Poziția cadavrului era în formă de lotus.

Conform specialiștilor, mumia are o vechime de 200 de ani și este foarte bine conservată. Acest lucru s-a datorat faptului că, mumia a fost înfășurată într-o piele de cal. Acest lucru a făcut ca procesul de conservare să fie unul foarte bun.

Jurnalul Siberian Times, care a scris despre această descoperire, susține că, șamanul se afla într-o meditație profundă, în momentul în care a murit. Șamanii mongolezi pot rămâne teri săptămâni într-o stare de transă, în care nu consumă mâncare sau apă.

În tot acest timp, pe cer apare un curcubeu, care pe tot parcursul meditației, poate fi vizualizat. Se spune că, șamanii au capacitatea de a interacționa și manipula câmpurile energetice ale altor persoane. Puterile unui șaman sunt excepționale. Mongolii sunt convinși că, un șaman poate aduce spiritele bune dar și pe cele care pot aduce dezastre, spiritele malefice.

Pentru șamani nu au fost ridicate temple sau edificii speciale. Ei trăiesc printre oamenii de rând, însă respectul acestora este foarte mare.

Conform tradiției, șamanul face legătura între spirit și omul de rând. În transă fiind, un șaman se poate transforma într-un animal, atacând persoanele care sunt în jurul său. Oamenii de rând au față de șamani teamă și venerație, puterile lor fiind uriașe. Șamanii consideră că, lumea este împărţită în trei segmente, superioară sau celestă, medie sau terestră și inferioară sau subterană.

Buddha_Park_Nagas

Tema unei lumi subterane există și la șamanii din Mongolia. Ei consideră că, spiritele își au lăcașul în subteran. Aflați în transă, șamanii comunică cu spiritele care se află în cele trei lumi.
Șamanii, prin puterile lor, pot vindeca oamenii, pot provoca fenomene naturale, da și alte fenomene care influențează marile puteri, în luarea unor decizii.loading...