Descopera

ȘAMANII, adevărul subtil al omenirii

saman
0views

Acum câteva decenii, lumea științifică a început să fie interesată de șamani, persoane care prin practici magico-religioase sfidează legile naturii și ale științei. Pentru că șamanismul a fost mult timp neînțeles, mulți l-au contestat și disprețuit.

În Evul Mediu, șamanismul era confundat cu magia neagră. Toate practicile din afara ritualului catolic au fost interzise. Specialiștii au estimat că șamanismul este o practică veche de 40000, urme ale acestei practici au fost descoperite pe tot globul. Dacii, strămoșii noștri, excelau în practici șamanice care aveau ca scop autocunoașterea, vindecarea, comuniunea omului cu divinitatea.

Primii care au utilizat practici șamanice au fost populațiile siberiene. Fiind izolați de lume, șamanismul a fost descoperit foarte târziu de lumea occidentală. Ritualuri șamanice au fost descoperite și la eschimoși, laponi, indienii din America de Nord, Indonezia și Oceania.

Șamanismul la daci

Descoperirea ansamblului cunoscut sub denumirea de Gânditorul de la Hamangia a redeschis discuția cu privire la filonul tradiției șamanice la daci. Șamanii purtau denumirea de solomonari și au fost primii inițiați în misterele lui Zamolxe.

Un solomonar își câștiga puterile prin etape inițiatice foarte dure. El deținea arta unor tehnici secrete și utiliza obiecte magice. Aflat în transă, solomonarul avea clarviziuni, puteri de a vindeca, de a citi gândurile altor persoane.

Loading...

Șamanul, cel ce vede în întuneric

Șamanismul nu este o religie, iar șamanul nu este un preot. Șamanul este un sacerdot care intră într-o stare psihică specială și comunică cu spiritele. Pentru multe comunități șamanul este factorul stabilizator. Căzut într-o transă extatică, șamanul călătorește în domeniul astral unde întâlnește divinitățile. Legătura cu lumea astrală este foarte primejdioasă, în sensul că șamanul trebuie să gestioneze aceste legături.

saman

Șamanul are acces la trei zone ale cosmologiei, pământul, cerul și lumea de jos care sunt conectate printr-o axă centrală. Șamanul are acces la informații care nu sunt disponibile în lumea materială. În starea de extaz, șamanul vede, aude, simte lumea de dincolo.

Șamanii sunt considerați ca venind din lumea de dincolo prin reîntrupări. Ei au spirite pătrunzătoare precum cele ale animalelor și plantelor și intră în comunicare cu lumea astrală prin ferestre spațio-temporale.loading...