Descopera

SAHARA, O ISTORIE ACOPERITĂ DE NISIP

Sahara este una dintre cele mai misterioase și fascinante zone de pe Terra. Specialiștii susțin că ascunde numeroase dintre secretele planetei nostre.

În cadrul misiunii spațiale Gemini IV din anul 1965, care a durat patru zile pe orbita Pământului, astronauții au fotografiat diferite zone ale Terrei. Atunci a fost descoperită o structură care a fost numită Ochiul Saharei. Structura are un diametru de peste 50 de kilometri, o vechime de 100 milioane de ani și se află în Sahara, în apropiere de Mauritania.

Structura este formată din cercuri suprapuse cu zeci de kilometri diametru. La început s-a emis ipoteza că structura s-a format ca urmare a unui impact cu un meteorit. După anul 2000, cercetătorii au afirmat că în zonă se produce o formă rară de vulcanism care datează din perioada cretacică.

Surprinzător este faptul că structura este formată din cercuri suprapuse, concentrice, ca și cum o forță misterioasă le-ar fi desenat cu o mare precizie.

Sahara este un adevărat continent al nisipului, mai mare ca suprafață ca Australia, care ascunde multe mistere.
Acum 465 de milioane de ani, polul sud era situat în Sahara, care era un paradis plin cu vegetație luxuriantă. Sunt specialiști care susțin că ruinele misterioasei Atlantida sunt acoperite de zeci de tone de nisip saharian. Este o ipoteză care nu a fost argumentată cu probe științifice.

Cu toate acestea, în anul 1933, în Sahara au fost descoperite primele desene rupestre care au suscitat un mare interes în rândul specialiștilor. Desenele prezentau personaje gigantice cu capul perfect rotund. Mii de astfel de desene au fost descoperite. Vechimea acestor desene este estimată la peste 10000 de ani și au fost realizate de o civilizație despre care lumea modernă nu cunoaște multe lucruri.

Cu siguranță, cu mii de ani în urmă, a existat cel puțin o civilizație care odată cu apariția deșertului a dispărut. După anii 70, cu ajutorul sateliților, au fost descoperite peste o sută de fortărețe despre care se spune că au fost construite de garamanți, o civilizație considerată de specialiști ca fiind sofisticată.

deșertul-Sahara SAHARA, O ISTORIE ACOPERITĂ DE NISIP

Ca și mayașii, garamanții au constituit o civilizație care comportă multe mistere. Nu se cunoaște originea lor și nici modul în care a dispărut. Mulți specialiști au făcut legătura între această civilizație și cea a atlanților. Rămâne ca viitorul să ne lămurească asupra acestor ipoteze.

loading...
Comments
To Top