Take a fresh look at your lifestyle.

Sabia infipta in piatra din Capela Monte Siepi

1

Sabia înfiptă într-o piatră este o poveste care ne aduce aminte de regele Arthur. Viitorul rege a trebuit să tragă o sabie magică, care era înfiptă într-o piatră, pentru a deveni rege.

Legenda spune că atunci când nimeni nu a avut forţa necesară să scoată sabia din piatră, Arthur, personaj caracterizat prin îndeplinirea unor sarcini imposibile, a reuşit să preia conducerea regatului sau doar pentru că a putut să tragă sabia din piatră.

Nu putem să confirmăm veridicitatea legendei, însă, putem să vă spunem că există o sabie bine înfiptă într-o piatră şi că nimeni până în prezent nu a reuşit s-o scoată. Această sabie se afla blocată într-o piatră şi poate să fie admirata în Capela Monte Siepi în Galgano San Abbey în Toscana.

Povestea sabie infipta in piatra

Povestea sabiei porneşte din anul 1148 când San (Sfântul) Galgano Guidotti, un cavaler al Mesei Rotunde, a înfipt sabia în piatră. Galgano Guidotti a fost un cavaler crud şi foarte violent, cauza pentru care a fost îndepărtat din ordinul Cavalerilor.

El s-a retras într-o peşteră din Monte Siepi unde având o relevaţie a renunţ la viaţa de până atunci. Arhanghelului Mihail i-a spus că trebuie să rupă sabia şi să înceapă o viaţă nouă pentru a găsi mântuirea. În acest fel, Galgano Guidotti, a izbit sabia de o rocă imensă, iar sabia în loc să se rupă s-a înfipt în piatră.

Loading...

Din acea clipă, cavalerul devenit călugăr între timp, a folosit piatra cu sabia înfiptă în ea drept altar, la care s-a rugat până la ultima sa suflare.

 Galgano Guidotti a fost canonizat de Papa Lucius III în 1185 la doar câţiva ani după moartea să. Călugării au construit o mănăstire în jurul altarului de piatră şi al ideii de sabie. Capela conţine încă sabia în piatră, deşi acum este învelită în plastic, astfel oamenii nu vor mai încerca s-o fure ca să devină regi al Angliei cu ea.

sabia infipta

Legenda spune că un om a încercat s-o fure pentru a deveni rege, dar nu a reuşit. Dovada acestei poveşti este încă vie în capela, unde se afla o pereche de mâini mumificate.

loading...