S-a descoperit”globul de cristal” matematic care poate prezice dezastrele din lumea întreagă

Oamenii de știință au dezvoltat o serie de ecuații matematice prin care se pot prezice marile evenimente care urmează să se producă în lume. Calculele matematice pot atrage atenția oamenilor cu privire la schimbările climatice devastatoare, crizele economice, dar și pandemiile viitoare.

Formula magică sau globul de cristal al științei, după cum a fost numită descoperirea, se bazează pe modele complexe de calcul preluate din realitate. Specialiștii, din carul Universității Charles Sturt din Australia, au folosit aceste modele predictive în simulări pe calculator pentru a atinge nivelul maxim informațional în cazul producerii unui eveniment major care se poate petrece în lume.

Descoperirea a fost posibilă datorită faptului că înainte de orice tragedie, fluxul informațional atinge un anumit vârf, după care urmează prăbușirea acestuia. În momentul în care se prăbușește atunci intervine și producerea unui eveniment dramatic. Astfel, sistemul de calcul transformă realitatea dintr-un sănătoasă într-una unde problemele încep să apară.

Astfel, perioadele de tranziție pot fi anticipate și de aici până la momentul prezicerii unei tragedii nu mai este decât un singur pas.

Perspectiva este una destul de simplă. Am descoperit o reală legătură între modul de funcționare a creierului și al economiei este una reală. Ele se influențează reciproc în sensul că fluxurile informaționale se comportă asemănător„, susţine unul dintre specialiștii care a elaborat studiul, Dr. Lionel Barnett.

Loading...

De exemplu, în cazul unei crize epileptice, fluxul informațional din creier crește foarte mult, după care se prăbușește. Așa se întâmplă și în cazul unei crize economice, informația are tendința să abunde, după care pur și simplu se prăbușește și atunci este momentul în care se produce colapsul.

glob de cristal

Aceste principii se pot aplica în orice domenii, fie că este vorba despre climă, politică sau medicină, pentru că fluxurile informaționale au același comportament și astfel se pot prezice cele mai dramatice evenimente.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și