S-a descoperit motivul pentru care credem in Dumnezeu

Oamenii de știință au făcut o descoperire cel puţin ciudată la prima vedere şi contestată cu vehemență de credincioșii evlavioși. În urma efectuării unui studiu, s-a demonstrat că spiritualitatea cât şi credința în Dumnezeu tine de creierul uman.

Specialiștii din cadrul Universităţii din Missouri spun că fiecare individ are mai mult sau mai puţin dezvoltate porţiuni din creier care ţin de spiritualitate. Cu cât sunt mai dezvoltate aceste porțiuni, în speţă lobul parietal, cu atât credința faţă de divinitate este mai mare şi mai complexă.

Mai mult de atât şi  lobul frontal are un rol major în realizarea fenomenului spiritual religios. Această bază neuropsihica, în opinia celor care au făcut descoperirea, joacă un rol important în dezvoltarea credinței umane. Când această bază este inexistentă şi credinţa se anulează.

Spiritualitatea este un fenomen dinamic şi din această cauză foloseşte porţiuni foarte mari din creier.„, susţine Brick Johnstone, profesor de psihologie al School of Health Professions.

Pentru acest studiu s-au folosit 20 de persoane care avea lobul parietal afectat. În urma cercetării s-a demonstrat că cele 20 de persoane erau predispuse să creadă într-o forţă superioară, cât şi în faptul că fac parte dintr-un plan divin.

Notă: Acest studiu nu pare deloc concludent, iar rezultatele sunt mai mult decât ciudate pentru simplul fapt pentru care mai mult de 90% dintre oameni cred în divinitate cât şi în planul său pentru omenire. Întrebarea este cum este posibil ca un om în tinereţe să creadă în Dumnezeu, iar atunci când ajunge la o anumită vârstă să aibă îndoieli renunţând la credinţă, iar ani mai târziu să se întoarcă la vechile păreri?

CATEGORIES
Share This
>