RUSIA, UN PERICOL PENTRU NATO

RUSIA, UN PERICOL PENTRU NATO

În anul 2017, general colonelul Victor Bondarev, comandantul forțelor aeriene rusești a acordat un interviu canalului de televiziune Zvezda.

Bondarev a oferit mai multe informații despre un un nou tip de avion cu care va fi dotată armata rusă.

Avionul de vânătoare polivalent Sukhoi SU-57 este primul avion care face parte din a cincea generație și este construit în întregime în Rusia. Costurile unui astfel de avion sunt de 50 milioane de dolari. Avionul poate atinge viteza de 2600 km/h și are o autonomie de zbor de 5500 km.

Avionul dispune de o tehnologie de tip furtiv, nu poate fi detectat de radare, poate zbura la altitudinea de 20000 de metri, este polivalent, hipersonic și poate rămâne în zbor 6 ore. În anul 2019, aviația rusă va fi dotată cu 200 de astfel de avioane.

Site-ul Contra Magazine a publicat un articol în care susține că avionul SU-57 este cel mai performant avion de luptă din lume, ceea ce va crea probleme țărilor NATO. Țările europene NATO sunt dotate cu avioane din cea de a patra generație, iar SUA dispune de avioane din cea de a cincea generație, dar care sunt inferioare lui SU-57.

În anul 2018, generalul Mark Cerleton Smith, șeful statului major britanic, într-un interviu pe care l-a acordat ziarului britanic The Telegraph spunea că Rusia este un pericol pentru Europa mult mai mare decât grupurile extremiste islamiste.

Loading...

El susținea că Rusia deține supremația în trei tipuri de războaie, respectiv în cel aviatic, al submarinelor și cel numit cibercriminalitatea.

Amiralul american James Foggo declara în anul 2018, că Rusia dispune de submarine de ultimă generație care sunt silențioase și mortale. Cele care fac parte din categoria Borei dispun de propulsie nucleară și pot lansa rachete balistice care pot lovi orice capitală din lume.

armata-rusia-696×464

În noiembrie 2018, agenția Tass informa că două submarine rusești de ultimă generație, numite Gaura Neagră, au început antrenamentele în Marea Neagră. Ele sunt dotate cu rachete Kalibr și sunt cele mai silențioase din lume.

loading...

Related posts