Descopera

Rusia ne pune în gardă, Putin amenință cu un război în Europa

După ce americanii au anunțat, acum câteva zile, că vor aduce armament greu în toate țările din Europa de Est, inclusiv în Țările Baltice, Rusia contraatacă virulent.

Este un act care va avea consecințe catastrofale, a spus Putin. Acest răspuns al lui Putin a venit după ce Rusia a anunțat, săptămâna trecută, că și-a mărit arsenalul cu 40 de bombe nucleare, intercontinentale. Acest anunț a fost făcut după ce SUA au anunțat că vor trimite în Europa de Est 5000 de soldați și armament greu.

În ceea ce privește România, americanii au declarat că vor transporta armament greu pentru un batalion, ceea ce înseamnă, armament pentru 750 de militari. SUA dorește să întrerupă tratatul încheia între Rusia și NATO, în anul 1997, care prevede ca americanii să nu transporte armament greu și militari, la granițele Rusiei.

Conform specialiștilor ruși, bombele pe care le are Rusia, pot penetra sistemul antiscut al americanilor. Un reprezentant al Kremlinului a declarat că această acțiune a celor de la Pentagon, în colaborare cu NATO, este cea mai agresivă măsură de la încetarea războiului rece.

Generalul rus, Iuri Iacubov a declarat că Rusia este obligată să se apere. Prin urmare, va transporta la granițele sale armament greu și soldați.

Ministrul apărării din Polonia a declarat că Polonia este de acord cu propunerea americanilor și că în câteva săptămâni, armamentul greu va sosi în Polonia. Aceeași declarație, de susținere a demersului american, l-a avut și Letonia.

loading...

Deocamdată, România tace așa cum a făcut și în cazul pușcăriilor CIA. Marți, 16 iunie, adjunctul Ministrului Afacerilor Externe, Meshkov, a declarat că Rusia a stopat toate programele mutuale cu NATO. Toate canalele de comunicație dintre Rusia și NATO au fost întrerupte. Rusia susține că inițiativa a venit din partea americană.
Coincidență sau nu, lucrurile se precipită, după încheierea conferinței din Austria a Grupului Bildeberg, care conform unor surse ar fi avut o amplă analiză a situației din Rusia și a pericolului unui iminent război.

SUA trec printr-o perioadă în care economia nu stă prea bine. Strategii economici au atenționat că în câteva luni economia americană se va prăbuși. Poate un război să revigoreze o economie?

Putin - Rusia ne pune în gardă, Putin amenință cu un război în Europa

În ceea ce privește bătrâna Europa, Marea Britanie susține demersul NATO. Franța, Italia și Germania nu au dat niciun comunicat de susținere sau nu a demersului american. Și tăcerea spune ceva!

În ceea ce privește Germania, Angela Merkel și-a încheiat de curând o vizită la Moscova. Se pare că prietenul Putin îi rămâne un apropiat, dat fiind faptul că acesta are multe amintiri de pe vremea când era agent KGB, în Germania.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top