RUSIA CERE ANCHETAREA INTERNAȚIONALĂ A MISIUNILOR APOLLO

Neil Armstrong, primul om care a pus piciorul pe Lună, a acordat foarte puține interviuri, nu a publicat cărți, nu a ținut conferințe. Unii au spus că izolarea lui, a refuzat premii și s-a retras ca profesor la un colegiu, a fost cauzată de firea lui mai discretă, de modestia lui. Alți cercetători, printre care și cei sovietici au invocat barierele impuse de NASA, inclusiv pierderea unei pensii substanțiale, securitatea familiei sale, în cazul în care ar fi dat informații considerate sensibile.

Sovieticii au fost primii care au cerut o anchetă internațională cu privire la imaginile surprinse pe Lună, pe care NASA nu le difuzase, la eșantioanele de roci lunare care nu erau puse la dispoziția cercetătorilor.

În unul dintre puținele interviuri, Armstrong spunea, există locuri dincolo de credință. Ceva se petrece pe Lună. Un lucru despre care nu putem vorbi și nu îl putem explica.

Bob Dean, fost angajat NASA, declara, NASA a distrus 40 de filme cu privire la aselenizare, zborul spre Lună. NASA a considerat aceste filme elemente perturbatorii, care din punct de vedere social și politic erau inacceptabile. Această decizie a fost luată pentru a fi ascunsă prezența extraterestră pe Lună. În aceste decizii a fost implicată CIA.

Steven Greee este fondatorul The Disclosure Project și a fost printre primii oameni de știință care a susținut public existența extraterestră pe Lună. După moartea lui Neil Armstrong, el a contactat membrii ai familiei acestuia care au declarat că Armstrong a fost obligat de NASA, prin contractul pe care l-a avut, să nu facă declarații.

Cu toate acestea, familiei și apropiații lui au declarat că Armstrong le-a povestit despre existența extratereștrilor pe Lună, despre obiecte zburătoare de mari dimensiuni care erau aliniate în apropierea unui crater. Armstrong a mai spus că atâta timp cât el și Buzz au fost pe Lună, nu au fost singuri, au fost atent monitorizați.

În anul 2015, Vladimir Markin, cercetător rus, a redeschis discuția asupra misiunilor Apollo. El a cerut public explicații cu privire la cele 200000 de fotografii pe care NASA le-a distrus, la dispariția benzilor audio pe care erau înregistrate discuțiile membrilor echipajului Apollo 11 și la cele 400 kg de rocă prelevate de pe solul lunar și pe care niciun specialist nu le-a văzut.

Distrugerea acestor artefacte științifice este o pierdere imensă pentru umanitate, a mai spus Markin. Întrebat de jurnaliștii americani, de ce nu există imagini cu el pe Lună, Armstrong a răspuns că au avut un singur aparat de fotografiat pe care l-a utilizat numai el, pentru că Buzz Aldrin e mai fotogenic decât el.

rp_apollo14.jpg

Mulți au considerat acest răspuns ca fiind o glumă în spatele căreia se ascunde un secret și s-au întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă aparatul nu ar mai fi funcționat? Într-o misiune istorică, pleci la drum numai cu un modest aparat de fotografiat. Despre Armstrong și Aldrin s-a spus că sunt eroii umanității care după ce s-au întors din infern au devenit muți.


Ne găsești pe Facebook, pe pagina Cultură Generală, pe Grupul Cunoașterii sau pe canalul de Youtube, Efemeride TV!


 

Loading...
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)