Descopera

Rusia amenință lumea cu ȚARUL BOMBA, TATĂL TUTUROR BOMBELOR

A fost numită mama tuturor bombelor și în 13 aprilie 2017, a fost utilizată de americani în regiunea Achin din Afganistan. Bomba avea o greutate de 11 tone și a făcut cel puțin 90 de morți. Printre aceștia mulți combatanți ISIS.

Bomba a avut o undă de șoc care s-a simțit pe o distanță de mai mulți kilometri și a distrus un munte, formând un crater uriaș. Americanii au început fabricarea acestei bombe în perioada 2002-2003, cu scopul de a o utiliza în Irak. Bomba a fost lansată într-o zonă muntoasă unde exista o rețea de tuneluri utilizată de talibani.

În campania electorală, Trump promisese că până în februarie 2017, va distruge ISIS. Se împlineau 100 de zile de când era președinte și această promisiune nu se materializase. Analiștii susțin că lansarea acestei bombe a fost un mesaj de avertisment și pentru Coreea de Nord și Siria.

Este pentru prima dată când este utilizată o bombă non-nucleară de asemenea proporții. În anul 2003, americanii au realizat un prim test cu o astfel de bombă. Norul de praf a acoperit o suprafață de 32 kilometri pătrați.

Publicația Sputnik a publicat în anul 2015, macheta celei mai puternice bombe din lume. Aceasta a fost transportată în august 2015 la Moscova și a fost numită Țar bomba.

Bomba este termonucleară și are o putere de o sută de megatone. Little boy, bomba utilizată în anul 1945, în Hiroshima, avea o putere de 16 kilotone. În anul 1961, a fost realizat un test, în zona arctică a Rusiei cu o bombă care avea jumătate din capacitatea celei numite Țar bomba.

loading...

Ea a fost lansată de la altitudinea de 10500 de metri și la înălțimea de 4000 de metri a explodat, creând o sferă de foc cu un diametru de șapte kilometri. A fost cel mai puternic test nuclear realizat vreodată.

La sfârșitul anului 2016, s-a spus că regimul nord coreean dispunea de 50 de kilograme de plutoniu, o cantitate din care se pot fabrica 10 bombe puternice. În prezent, Coreea de Nord dispune de 21 de bombe nucleare. În 14 aprilie 2017, presa americană anunța că SUA sunt pregătite pentru un atac asupra Coreei de Nord, dacă aceasta va continua testele nucleare.

TAT%C4%82L TUTUROR BOMBELOR - Rusia amenință lumea cu ȚARUL BOMBA, TATĂL TUTUROR BOMBELOR

Americanii au două distrugătoare în apropiere de Coreea de Nord. Unul dintre ele se află la o distanță de 480 kilometri de poligonul nuclear. Totodată, trupele SEAL care l-au ucis pe Ben Laden sunt poziționate la granița nord coreeană. China, la rândul său, are 150000 de soldați și tehnică militară la granița nord coreeană.

loading...
To Top