Rujm al-Hiri, corespondentul Stonehenge-ului din Israel, provoaca dispute intre cercetatori

Rujm al-Hiri, corespondentul Stonehenge-ului din Israel, provoaca dispute intre cercetatori

Rujm al-Hiri este una dintre cele mai antice construcții din lume. Ruinele au rămas dovada vie că în trecutul îndepărtat, pe Terra, au trăit numeroase civilizații necunoscute, care au atins diferite grade ale dezvoltării.

Bine cunoscutul Stonehenge din Marea Britanie are un corespondent, pe cât de enigmatic pe atât de interesant, în Israel. Oamenii de ştiinţă, în urma cercetărilor întreprinse, au ajuns la concluzia că structura megalitică din Israel este asemănătoare altarului din Marea Britanie.

Pe numele său Rujm al-Hiri, cu o semnificaţie stranie adicăaşezarea din piatră a pisicilor sălbatice„, a ridicat controverse în rândul oamenilor de ştiinţă. Unii dintre ei cred că structura din piatră era folosită drept un templu în timp ce alţii presupun că Rujm al-Hiri era folosit precum un complex funerar.

Abia în anul 1968, când evreii au reuşit să cucerească Podişul Golan de la Siria, mai multe teorii cu privire la însemnătatea structurii din piatră au început să apară. De-a lungul timpului, foarte puţini turişti şi-au făcut apariţia la templul antic, din cauza slabe promovări pe plan internaţional al complexului megalitic.

De la sol nu se observă prea bine semnificaţia, dar şi aşezarea pietrelor, dar privit din avion Rujm al-Hiri este izbitor de asemănător cu Stonehenge. Structura este formată din patru cercuri – cel mai mare având o rază de aproximativ 1.500 de metri – dintr-un total de aproximativ 42.000 de tone de piatră de bazalt. Specialiştii susţin că această piatră provine dintr-un zid care în trecut măsură nu mai puţin de 9 metri înălţime.

De-a lungul timpului zidul s-a sfărâmat şi a rămas ceea ce se poate observa în imaginea alăturată. Construcţia a fost ridicată acum aproximativ 6000 de ani şi este încă o dovadă a măiestriei cu care omul, de-a lungul timpului, a reuşit să construiască diverse obiective.

Loading...

Rujm al-Hiri este atribuit civilizaţiei agrară şi se afla pe un ţinut care este cunoscut dreptTărâmul Făgăduinţei”. Construcţia a fost ridicată mai exact între anii 4500 şi 3500 I.Hr., care precede venirea copiilor lui Israel, aşa cum menţionează Biblia. Există voci care susţin că nivelul energiilor din zona este foarte ridicat, cauza pentru care a fost construit Rujm al-Hiri.

O veche legendă locală susține că Rujm al-Hiri este o rămășiță a giganților sau chiar dovada vie că aceștia au existat pe Terra cu mii de ani în urmă.

Scopul Rujm al-Hiri

O primă ipoteză susține că  sit-ul a fost folosit pentru ceremonii speciale în cele mai lungi și mai scurte zile ale anului. Aceste ceremonii erau de ordin religios.

O altă ipoteză susține că Rujm al-Hiri a fost folosit drept loc de înmormântare. Oamenii din cele mai vechi timpuri foloseau zona pentru a-și înmormânta apropiații.

Arheologul Rami Arav sugerează că acest loc a fost folosit de oameni drept un crematoriu natural. PLasau morții pe anumite pietre și păsările veneau și scoteau carnea de pe oase.

Rujm al-Hiri

O parte dintre arheologi crede că locul acesta energetic a fost folosit drept calendar. În acest fel omul antic reușea să stabilească în ce moment al anului se află.

loading...

Related posts