Mistere

Rujm al-Hiri, corespondentul Stonehenge-ului din Israel, provoaca dispute intre cercetatori

Bine cunoscutul Stonehenge din Marea Britanie are un corespondent, pe cât de enigmatic pe atât de interesant, în Israel. Oamenii de ştiinţă, în urma cercetărilor întreprinse, au ajuns la concluzia că structura megalitică din Israel este asemănătoare altarului din Marea Britanie.

Pe numele său Rujm al-Hiri, cu o semnificaţie stranie adică „aşezarea din piatră a pisicilor sălbatice„, a ridicat controverse în rândul oamenilor de ştiinţă. Unii dintre ei cred că structura din piatră era folosită drept un templu în timp ce alţii presupun că Rujm al-Hiri era folosit precum un complex funerar.

Abia în anul 1968, când evreii au reuşit să cucerească Podişul Golan de la Siria, mai multe teorii cu privire la însemnătatea structurii din piatră au început să apară. De-a lungul timpului, foarte puţini turişti şi-au făcut apariţia la templul antic, din cauza slabe promovări pe plan internaţional al complexului megalitic.

De la sol nu se observă prea bine semnificaţia, dar şi aşezarea pietrelor, dar privit din avion Rujm al-Hiri este izbitor de asemănător cu Stonehenge. Structura este formată din patru cercuri – cel mai mare având o rază de aproximativ 1.500 de metri – dintr-un total de aproximativ 42.000 de tone de piatră de bazalt. Specialiştii susţin că această piatră provine dintr-un zid care în trecut măsură nu mai puţin de 9 metri înălţime.

De-a lungul timpului zidul s-a sfărâmat şi a rămas ceea ce se poate observa în imaginea alăturată. Construcţia a fost ridicată acum aproximativ 6000 de ani şi este încă o dovadă a măiestriei cu care omul, de-a lungul timpului, a reuşit să construiască diverse obiective.

Rujm al Hiri 300x240 - Rujm al-Hiri, corespondentul Stonehenge-ului din Israel, provoaca dispute intre cercetatori

Rujm al-Hiri este atribuit civilizaţiei agrară şi se afla pe un ţinut care este cunoscut drept „Tărâmul Făgăduinţei”. Construcţia a fost ridicată mai exact între anii 4500 şi 3500 I.Hr., care precede venirea copiilor lui Israel, aşa cum menţionează Biblia.

loading...

Există voci care susţin că nivelul energiilor din zona este foarte ridicat, cauza pentru care a fost construit Rujm al-Hiri.

loading...
Click to comment

Lasă un răspuns

To Top