Take a fresh look at your lifestyle.

Rugăciunea, putere de vindecare! Boala vine din păcat

Alexis Carrel a fost laureat al premiului Nobel pentru studiile sale realizate în domeniul transplantelor de organe. De-a lungul carierei sale a mai constatat influența covârșitoare pe care credința o are asupra sănătății organismului. Credea cu tărie că există miracole generate de rugăciune.

De-a lungul anilor, în călătoriile, sale a efectuat multe studii pe diverși pacienți, credincioși sau atei. El a ajuns la concluzia că rugăciunea are un efect curativ.

Inteligența sau rugăciunea?

Omul modern preferă inteligența în detrimentul sentimentului, emoției. Activitățile spirituale sunt neglijate, uitând că o civilizație sănătoasă depinde de calitatea fiecărui individ.

Rugăciunea este un fenomen spiritual care nu poate fi investigat prin mijloace tehnice. Rugăciunea face legătura între spirit și substratul imaterial al lumii. De regulă, rugăciunea este un strigăt de ajutor, o încercare de a intra în comuniune cu Dumnezeu.
Tehnica rugăciunii este veche și a fost prezentată de Sfântul Pavel.

Există rugăciuni liturgice și rugăciuni pe care fiecare dintre noi le putem face în locuri cât mai liniștite. Unii dintre noi și-au găsit refugii pentru rugăciuni în biserici, alții preferă pădurile, spațiile deschise.

Loading...

Omul modern poate considera rugăciunea un obicei desuet sau barbar. Cu toate acestea, s-a constatat că în momentul rugăciunii sunt reglate toate procesele din organismul uman.

Puterea rugăciunii

Profesorul rus Slezin a măsurat puterea rugăciunii cu ajutorul unui electroencefalogram la mai mulți călugări care se rugau. S-a constatat un fenomen neobișnuit de stingere a cortexului cerebral. Acest fenomen este observabil numai la bebelușii care se află lângă mama lor.
Un alt experiment s-a realizat pe 1000 de persoane, înainte și după slujbă.  Tensiunea și valorile sângelui erau diferite după slujbă.

Cazul Cernobîl

Un caz nedezlegat de oamenii de știință s-a petrecut la Cernobîl, după tragicul incident. La o biserică din apropierea reactoarelor, la o distanță de 4 km, nivelul de radiații era normal, cu toate că în întreaga zonă, nivelul depășise normalitatea de zeci de ori.
Se cunoaște faptul că în perioadele în care erau epidemii, clopotele băteau. S-a descoperit faptul că ultrasunetele emise de clopote omoară virușii de gripă, hepatită și tifos. Proteinele virușilor se înconvoaie și nu mai poartă infecția. La fel de misterios este faptul că apa după ce a fost sfințită și s-a făcut semnul crucii, conține bacterii de o sută de ori mai puțin ca înainte.

Boala vine din păcat

Edgar Cayce spunea că boala vine din păcat, din erori care au fost făcute pe plan mental sau fizic. Cel care este nervos are probleme cardiace și digestive. Cel care urăște are probleme cu ficatul. Resentimentul produce în organism secreții care împiedică buna funcționare a unor sisteme. Aceste secreții otrăvesc corpul.

rugaciune

Fiecare atom este un univers care acționează într-un sistem de energie. Frica, mânia, bucuria, serenitatea, generează energii. În timpul rugăciunii, atunci când încerci să intri în comuniune cu Dumnezeu, energia negativă dispare, iar sistemele din organism au un alt ritm de funcționare.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și