Rudolf Fenz Senior, bărbatul care a trăit 74 de ani într-o altă dimensiune

Unul dintre cele mai misterioase cazuri de dispariții, din analele poliției, este cea care l-a avut protagonist pe Rudolf Fenz Senior. Bărbatul a dispărut pentru 74 de ani și s-a materializat brusc în mijlocul unei șosele circulate din New York, unde a fost lovit de o mașină și a murit pe loc.

De-a lungul timpului, au existat numeroși oameni de știință care au încercat să găsească o modalitate pentru a călători în timp. Aceștia nu au reușit, în ciuda tuturor eforturilor intelectuale sau materiale depuse. Cu toate acestea, au existat numeroase cazuri în care diverși oameni au dispărut din lumea noastră și s-au trezit fie într-o altă dimensiune, sau chiar au călătorit în timp.

Unul dintre aceste cazuri este cel al lui Rudolf Fenz Senior. Bărbatul a dispărut în 1876, la vârsta de 31 de ani. A plecat în obișnuita plimbare de seară prin cartier şi nu s-a mai întors acasă niciodată. Familia l-a aşteptat ani la rând, bănuind că l-a furat spiritul de aventură.

Poliția a declanșat o amplă acțiune de căutare al dispărutului, dar bărbatul nu a fost găsit niciodată. A fost declarat mort și povestea părea că s-a încheiat în acest fel.

Materializarea călătorului în timp

Peste 74 de ani, un eveniment straniu s-a petrecut chiar în mijlocul celebrei străzi Fifth Avenue (din centrul Manhattanului). Un bărbat, îmbrăcat ciudat, s-a materializat pur și simplu în fața unei mașini. Șoferul nu a mai avut timp să frâneze și l-a călcat pe bărbatul în cauză.

Polițiștii ajunși la locul accidentului constată decesul dar și câteva lucruri neobișnuite. Faptul că victima purta o haină neagră, o pălărie cu boruri largi, pantaloni și pantofi prinși în mod ciudat cu catarame arhaice, în stilul secolului XIX, dar că omul părea a fi de o vârstă situată undeva la începutul a 30 de ani.

loading...

Practic, obiectele găsite asupra lui, cât și hainele erau imaculate, părând a fi noi, neprezentând urme ale trecerii timpului, deși țineau de o modă veche de un secol. De asemenea, victima mai avea asupra sa câteva lucruri stranii pentru acea vreme: o scrisoare primită de la o adresă din Philadephia, datată cu anul 1876, cărți de vizită cu numele său (din care reieșea o adresă de pe Fifth Avenue), suma de 70 de dolari în bancnote vechi , o monedă specială, veche, cu care putea fi cumpărată o bere care valora 5 cenți (aceasta monedă purtând numele unui local din zonă, local care nu mai exista în anii ’50), precum și o chitanță de îngrijire a unui cal și de spălare a unei căruțe.

Adresa din chitanță făcea referire la un local situat pe Lexington Avenue, locația exactă a acestui local neputând fi descoperită. Cazul părea un mister total, iar poliția a clasat cazul pentru că nu putea să-l identifice nicicum pe Rudolf Fenz.

Descoperiri șocante

Fiindcă nu putea descoperi ce este cu acest Rudolph Fenz, deoarece nu existau nici rude de contactat, poliţia a predat cazul unui om specializat în cercetarea persoanelor dispărute, Hubert Rihn. Cu ajutorul Biroului de persoane dispărute al statului New York, Rihn și-a contactat omologii săi din ţările europene, inclusiv Austria şi Germania, în încercarea de a găsi posibile rude ale victimei.

Rihn găsește într-un anuar telefonic din 1939 un indiciu important: un anume Rudolf Fentz Jr. cât și adresa lui. Mergând la această adresă a aflat că în acea perioadă în care a locuit acolo, omul pe care îl căuta, avea 60 de ani și lucra într-o bancă din apropiere. În 1940, a ieșit la pensie și s-a mutat. La bancă, i s-a spus că Fentz Junior a murit cinci ani mai târziu, în 1945, dar că soția sa incă trăia în Florida.

Această descoperire l-a condus pe Rihn la văduva lui Rudolf Fenz Junior. Aceasta, ar fi fost, practic, nora lui Rudolf Fenz Senior. În timpul unui interviu, doamna Rudolph Fentz Jr., a declarat anchetatorilor că socrul său, Rudolf Fenz Senior, a dispărut misterios în timpul plimbării sale de zi cu zi, în primăvara anului 1876.

Rudolf Fenz Senior - Rudolf Fenz Senior, bărbatul care a trăit 74 de ani într-o altă dimensiune

Rihn a verificat informaţiile, consultând arhivele secolul XIX de la Biroul de Persoane Dispărute din New York. Acolo, spre uimirea lui, a descoperit un dosar al unui caz nerezolvat, pe numele Rudolf Fenz Senior, care a fost dat dispărut de familia sa, căci nu s-a mai întors din plimbarea sa zilnică. Dosarul era însoţit de o fotografie veche de-a lui Rudolf Fenz. Fotografia se asemăna perfect cu omul accidentat în New York în 1950.

loading...

S-ar putea să-ți mai placă și Mai multe de la același autor

Lasă un răspuns