Mistere

ROȘIA MONTANĂ, patria civilizatiei misterioase de uriasi

În februarie 2012, o echipă de arheologi româno-canadiană urmărind rămășițele filonului de aur la una din galeriile săpate de agatârși, în urmă cu 5500 de ani, la Roșia Montană, a făcut din întâmplare o descoperire epocală, care poate răsturna istoria omenirii.

În capătul galeriei au descoperit o lespede care nu părea a fi din rocă naturală. În urma analizelor s-a constatat că lespedea era formată din praf de granit, wolfram și pulbere de aur, de 50 de carate,. Fabricarea lespedei s-a făcut după o tehnologie pe care știința de astăzi nu o cunoaște încă.

Galeria se află pe Valea Cornei, lângă Roșia Montană. Galeria a fost cercetată de arheologi până în anul 1976, când din ordinul Securității, galeria a fost închisă și interzis accesul cercetătorilor. Cauza care a dus la această decizie a fost faptul că arheologii au informat autoritățile comuniste că în interiorul galeriei s-au descoperit lucruri care pot schimba istoria omenirii. Între timp, majoritatea cercetătorilor care au efectuat săpături, până în anul 1976, au decedat. Au rămas în viață doar patru persoane.

Galeria a fost abandonată, până în anul 1976, când autoritățile de la București au hotărât că trebuie începute lucrări de electrificare și consolidare, în interiorul galeriei. Muncitorii au descoperit un schelet de peste 10 metri lungime, în timpul lucrărilor din galerie.

Imediat, a intervenit Securitatea care a anchetat pe toți minerii care au participat la misterioasa descoperire și au fost obligați să semneze declarații, prin care se angajau să nu divulge acest secret. Scheletul a fost transportat la Moscova, iar galeria a fost închisă. Lucrările au fost reluate în anul 2012, când a fost descoperită misterioasa lespede.

Unul dintre cei patru supraviețuitori, care au descoperit uriașul schelet, susține că deasupra lespedei ar fi fost descoperit uriașul schelete, numit ulterior schelet hiperborean.  Lespedea avea o înălțime de trei metri, lungime de 12 metri și lățime de 6 metri. Lespedea cântărește 1700 de tone. În Baalbeck a fost descoperită o lespede identică, dar cu 100 de tone mai mică în greutate. Specialiștii susțin că în lespede sunt 900 de tone de aur. Lespedea a fost scoasă la suprafață, în iunie 2012, tranșată în 80 de bucăți și sub escortă militară a fost dusă spre o destinație necunoscută.

loading...

Lespedea era acoperită de o scriere în basorelief, dispusă în trei șiruri paralele, care porneau din partea stângă, de sus, a lespedei și forma o spirală care se încolăcea în jurul unui cap de lup.
Sub această lespede a fost descoperit un puț, cu un diametru de 4 metri. În interiorul puțului pereții erau finisați de parcă s-ar fi lucrat cu un laser.

03 schelet hiperborean skeleton - ROȘIA MONTANĂ, patria civilizatiei misterioase de uriasi

Din interiorul puțului se degaja o lumină violacee. Puțul a fost sigilat, după ce a fost turnat ciment la intrarea în galerie și pe puț. În prezent, sun ONG-uri și asociații care au formulat mai multe petiții și trimise Guvernului, în vederea declasificării rapoartelor cu privire la descoperirile făcute în anii 1976 și 2012.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top