Bizar

ROSALIA LOMBARDO, CEA MAI BINE CONSERVATĂ MUMIE DIN LUME

Peste 8000 de mumii sunt expuse pe coridoarele catacombelor din Palermo, Sicilia. Mumia cel mai bine conservată este a unei fetițe numite Rosalia Lombardo care a murit în anul 1920.

Mumia aparține unui copil de doi ani și dă impresia că deschide ochii. Cercetătorii susțin că este o iluzie optică. Oricare ar fi adevărul, spectacolul este unul sinistru. Fetița care a murit de pneumonie, pare că doarme, ochii ei albaștri par că clipesc.

Cel care a realizat mumificarea se numește Alfredo Salafia. Se spune că această mumie este cea mai bine conservată din lume. Bineînțeles ca mumia nu deschide ochii. Avem de-a face cu o iluzie optică generată de geamul care acoperă mumia și care sub acțiunea luminii generează această iluzie.

Alfredo Salafia a murit în anul 1933 și a luat cu el în mormânt secretul după care a realizat o mumie care după aproape 100 de ani este intactă.

În anul 2009, un cercetător italian a descoperit niște însemnări care au aparținut lui Alfredo Salafia. El notase că tehnica lui de mumificare se bazează pe o injecție formată din formol, glicerină, acid salicilic și zinc.

Formolul elimina bacteriile, glicerina pastra corpul intact, acidul salicilic distrugea ciupercile, iar zincul pietrifica corpul. Toate organele din interiorul corpului sunt intacte.

loading...

Spectacolul din catacombele siciliene este unul macabru. Toți pereții sunt acoperiți cu mumii. Acestea sunt așezate în poziție verticală și sunt îmbrăcate cu hainele originale. Sunt peste 8000 de mumii care reprezintă aristocrați, preoți, călugări, săraci.

Mumificare se realiza după o tehnică care presupunea uscarea cadavrului, după care era tratat cu oțet, zeamă de lămâie și arsenic.

ROSALIA LOMBARDO - ROSALIA LOMBARDO, CEA MAI BINE CONSERVATĂ MUMIE DIN LUME

Procesul de mumificare a continuat până în anul 1920, când autoritățile siciliene au interzis acest lucru. Catacombele erau un loc de pelerinaj pentru familiile care își vizitau morții.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top