ROMÂNIA, TERORIȘTI ȘI ATACURI

ROMÂNIA, TERORIȘTI ȘI ATACURI

S-a scris mult despre atentatul din Dealul Spirii și pentru faptul că a fost primul atentat cu bombă din România. Atentatul s-a produs în 8 decembrie 1920, în sala Senatului de către anarhistul Max Godstein, iar bomba a fost numită mașina infernală.

În explozie au murit ministrul justiției, Dimitrie Greceanu și încă doi senatori. Complotiștii au fost trimiși de la Moscova cu scopul de a crea un partid comunist în România.

Max Golstein a fost condamnat la muncă silnică pe viață, dar a murit în anul 1924, bolnav de plămâni. Ilici Ramirez Sanchez zis Carlos Șacalul, a fost găzduit de România o perioadă lungă de timp. El este autorul multor atentate de la Paris, Viena, Madrid. Ucidea cu sânge rece, cu trei gloanțe în cap. La acel moment era vânat de CIA și Mossad.

Ceaușescu l-a găzduit și i-a finanțat multe atentate. Carlos a fost prins în Sudan și condamnat la închisoare pe viață în Franța. În anul 1994, serviciile secrete franceze l-au capturat în Sudan. El a dus în mormânt secretele sale referitoare la relația cu Ceaușescu. În timp ce serviciile secrete din întreaga lume îl căutau, ele stătea liniștit în România.

Carlos s-a născut în anul 1949, în Caracas, fiu al unui avocat bogat, simpatizant al Partidului Comunist Venezuelean. La 17 ani pleacă în Cuba într-o tabără de tineret. În anul 1968, începe studii universitare la Moscova. În anii 70, este acuzat că a participat la un atac împotriva ambasadei Libanului din Moscova și este expulzat.

Într-un final, ajunge la Londra unde se înscrie la School of Economics. Carlos era o prezență impresionantă, înalt de peste 1,90 metri, purta plete, vorbea peste cinci limbi străine. De la serviciile secrete românești primise peste 100 de pașapoarte în alb pe care le completa cu identități false.

Loading...

Primul contact cu România l-a avut în anul 1973, atunci când a intrat clandestin și s-a întâlnit cu diplomați palestinieni și irakieni. Fuga lui Pacepa și dorința lui Ceaușescu de a-l lichida, l-a adus pe Carlos în atenția serviciilor secrete românești.

Documente din arhiva STASI, descriu mai multe întâlniri pe care Carlos le-a avut cu agenți români. Înțelegerea era să nu organizeze acțiuni teroriste pe teritoriul României, dar să-l ucidă pe Pacepa.

Dealul Spirii

Șapte atentate i-au fost comandate lui Carlos, pentru care România a plătit sume mari de bani și cantități de armament. Îi ucidea victimele împucându-le trei ori. Un glonț era întotdeauna între ochi. Nu mi-a fost ușor să-i ucid, mai ales că victimele mă priveau în ochi, a declarat Carlos.

loading...

Related posts